05 pro 2018

U ORGANIZACIJI RAZVOJNE AGENCIJE PORE KKŽ ODRŽANA EDUKACIJA NA TEMU PROVEDBA EU PROJEKATA S NAGLASKOM NA RAČUNOVODSTVENI ASPEKT

jacanje kapaciteta logo 214x153

Dana 3. i 4. prosinca 2018. godine u organizaciji  PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održana je edukacija na temu „Provedba EU projekata s naglaskom na računovodstveni aspekt“. Edukacija je održana u okviru projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a prisustvovalo joj je dvadesetak predstavnika JLP(R)S-a s područja Koprivničko-križevačke županije i ustanova kojima su JLP(R)S-i osnivači. Edukacija je organizirana u suradnji s Učilištem EU projekti.

Prvog dana edukacije polaznici u mogli saznati koje su obveze korisnika na početku provedbe projekta i nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava uz konkretne primjere te kako provesti javnu nabavu i ne izgubiti novac zbog financijske korekcije.

Drugog dana edukacije polaznici su naučili kako izraditi Zahtjev za nadoknadom sredstava i pratiti novčani tok u projektu, kako provesti projekt prema unaprijed utvrđenom planu, što je sve potrebno napraviti ukoliko u tijeku provedbe projekta dođe do određenih izmjena te kako osigurati transparentnost knjiženja troškova nastalih u okviru provedbe projekta.

Tijekom održavanja edukacije prisutni su na praktičnim vježbama i konkretnim primjerima primjenjivali stečena znanja te su mogli postavljati pitanja i razmijeniti iskustva s drugim sudionicima koji imaju iskustva u provedbi EU projekata odnosno računovodstvenom praćenju provedbe projekata.

Opći cilj projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj je doprinijeti jačanju kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ova edukacija u okviru projekta treća je u nizu, a edukacije se provode s ciljem jačanja kapaciteta ljudskih resursa JLP(R)S-a te njihovih ustanova kako bi bili što uspješniji u pripremi i provedbi projekata financiranih bespovratnim sredstvima iz fondova Europske Unije.

 

logos 1

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci