27 stu 2018

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „EN-EFF – NEW CONCEPT TRAINING FOR ENERGY EFFICIENCY“

EN EFF logo

Dana 26. studenoga 2018. godine održana je završna konferencija projekta„EN-EFF – NEW CONCEPT TRAINING FOR ENERGY EFFICIENCY“. Navedenom konferencijom zaključena je provedba projekta koji je trajao ukupno 16 mjeseci, od kolovoza 2017. godine do studenoga 2018. godine. Projekt je odobren za financiranje u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga Interreg V – A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj i ukupne je vrijednosti 177.782,48 EUR, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije.

Projekt je okupio šest partnera, pri čemu je glavni korisnik bila Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Varaždin, dok su projektni partneri bili Razvojna agencija „PORA“ KKŽ, Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA, Zala County Foundation for Enterprise Promotion (ZMVA), Chamber of Commerce and Industry of Pecs-Baranya (PBKIK) Entrepreners’ Centre of Somogy County Foundation (SMVKA).

Cilj projekta je pridonijeti obrazovanju, osposobljavanju i strukovnom obrazovanju kroz razvoj zajedničkih programa implementacije principa gotovo nulte energije u visokogradnji (nZEB). Kroz projekt je izrađen i testiran inovativan kurikulum te ostali didaktički materijali potrebni za implementaciju inovativnog programa obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja u sklopu nZEB principa, a svaki od projeknih partnera proveo je i po dvije informativne radionice za javni i privatni sektor na temu nZEB-a.

Završna konferencija održana je u Varaždinu u organizaciji glavnog korisnika, te su predstavljeni ciljevi projekta, aktivnosti i rezultati, a prezentacije su održali i predstavnici Zajedničkog tajništva koji su govorili o Interreg V – A Programu suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020, kao i o važnosti informiranja i vidljivosti te komunakciji.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci