20 tra 2018

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „EN-EFF – NEW CONCEPT TRAINING FOR ENERGY EFFICIENCY“ ODRŽANA PRVA RADIONICA ZA JAVNI SEKTOR

EN EFF logoU petak, 20. travnja 2018. godine u organizaciji „PORE“ KKŽ održana je prva od ukupno dvije radionice na temu nZEB principa i energetske učinkovitosti u zgradarstvu namijenjena javnom sektoru. Radionica je održana u okviru projekta „EN-EFF – New concept training for energy efficiency“ koji je odobren u okviru Programa suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Cilj projekta je pridonijeti obrazovanju, osposobljavanju i strukovnom obrazovanju kroz razvoj zajedničkih programa implementacije principa gotovo nulte energije u visokogradnji (nZEB), pa je stoga jedna od aktivnosti u projektu informiranje javnog i privatnog sektora te šire javnosti o novim zakonskim regulativama vezanih uz nZEB princip.

U uvodnom dijelu radionice prisutne je pozdravio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić koji je rekao kako je zadovoljan odazivom na radionicu i interesom za ovu temu budući da je bitno biti u korak s trendovima u području energetske učinkovitosti. Prisutnima se obratila i ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić naglasivši kako će zakonska regulativa vezana uz nZEB princip biti obvezna za sve vlasnike zgrada u javnom sektoru od 2019. godine te je stoga vrlo korisno da predstavnici javnog sektora budu što bolje informirani o novoj zakonskoj regulativi.

U drugom dijelu radionice predavanje je održao energetski stručnjak Damir Mandić koji je sudionicima radionice – predstavnicima jedinica lokalne samouprave i institucija s područja Koprivničko-križevačke županije – govorio o ciljevima Direktive 2010/31/EU o energetskom svojstvu zgrade, zakonodavnom okviru u Republici Hrvatskoj za nZEB, Zakonu o gradnji kao krovnom zakonu za područje nZEB politika te nZEB projektiranju, a u nastavku je predstavio i nekoliko primjera dobre prakse. Na samom kraju sudionici su imali priliku postavljati pitanja vezana uz temu radionice.

IMG 6754IMG 6764

 

 

 

HUHR program logici HR ispod teksta

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci