28 stu 2018

RAZVOJNA AGENCIJA PORA KKŽ USPJEŠNO PRIPREMILA PROJEKTE ZA PODUZETNIKE UKUPNE VRIJEDNOSTI 18,3 MILIJUNA EURA

U utorak, 27. studenoga 2018. godine, u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta svečano su dodijeljena rješenja o potporama za ulaganja poduzetnika i odluke o odobravanju bespovratnih novčanih potpora temeljem Zakona o poticanju ulaganja. Odluke i rješenja predstavnicima poduzetnika uručio je ministar Darko Horvat dok su na svečanoj dodjeli prisustvovali i državni tajnik Mario Antonić, pomoćnik ministra Zvonimir Novak, načelnik sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu Sani Ljubunčić i voditeljica Službe za poticanje investicija Ljiljana Zajc.

Od ukupno 13 poduzetnika iz cijele Hrvatske kojima su u 2018. godini dodijeljena rješenja i potvrde nalaze se i poduzetnici iz Koprivničko-križevačke županije. Potpore su dodijeljene tvrtki Lasselsberger-Knauf d.o.o. za investicijska ulaganja u građevinskom sektoru te tvrtki Bauwerk Boen d.o.o. za ulaganja u drvno prerađivačkom sektoru. Ukupna vrijednost ulaganja iznosi 18,3 milijuna eura odnosno gotovo 136 milijuna kuna. Osim potpore za ulaganja u izgradnju novih proizvodnih pogona i rekonstrukciju postojećih, nabavu nove opreme i strojeva dio potpore odobren je za otvaranje novih radnih mjesta i umanjenje stope poreza na dobit. U pripremi navedenih projekata stručnu i tehničku pomoć i podršku od samog početka prijave sve do stjecanja statusa korisnika potpore poduzetnicima je pružala PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Potpore temeljem Zakona o poticanju ulaganja poduzetnicima su dostupne od 2015. godine, a do sada su status korisnika istih dobila 364 poduzetnika. Važno je istaknuti kako su u pripremi izmjene i dopune postojećeg Zakona o poticanju ulaganja koje će, između ostalog, uključiti i aktivaciju do sada neaktivne državne imovine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci