22 stu 2018

U OKVIRU PROJEKTA „EN-EFF – NEW CONCEPT TRAINING FOR ENERGY EFFICIENCY“ ODRŽAN DVODNEVNI PILOT TRENING NA TEMU nZEB PRINCIPA

EN EFF logo

U okviru projekta “EN-EFF – New concept training for energy efficiency“ koji je odobren u okviru Programa suradnje INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. održan je dvodnevni pilot program na temu nZEB principa i energetske učinkovitosti u zgradarstvu.

Pilot program održan je 20. i 21. studenoga 2018. godine u prostorima Obrtničke škole Koprivnica kao jedna od završnih aktivnosti u ovom projektu. Cilj projekta je pridonijeti obrazovanju, osposobljavanju i strukovnom obrazovanju kroz razvoj zajedničkih programa implementacije principa gotovo nulte energije u visokogradnji (nZEB), stoga je jedna od aktivnosti informiranje javnog i privatnog sektora te šire javnosti o novim zakonskim regulativama vezanih uz nZEB princip.

Također je u okviru EN-EFF projekta kao jedna od aktivnosti osmišljen i koncept hrvatskog strukovnog kurikuluma za stjecanje kompetencija potrebnih za primjenu nZEB standarda, te je sukladno tome razrađen program dvodnevnog pilot treninga. Sudionici treninga bili su učenici i profesori Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac kojima su energetski stručanjci iz Regionalne energetske agencije Sjever Dinko Sladojev, Jurica Perko, Denis Premec, Damir Mandić, Zvonimir Perko i Arjan Krapić govorili o važnosti nZeB-a u Republici Hrvatskoj, zakonodavnom okviru vezanom uz isto, proizvodnji elektirične energije i unutarnjoj rasvjeti, o financijskim alatima vezano uz obnovu i novogradnju stambenih i nestambenih zgrada, nZEB standardu, mjerenjima i ispitivanjima, odnosno termoviziji, zrakopropusnosti, mjerenju osvjetljenosti prostora, a u nastavku su predstavili i nekoliko primjera dobre prakse. Na samom kraju programa sudionici su imali priliku postavljati pitanja vezana uz temu edukacije.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci