26 stu 2018

ODRŽANA RADIONICA ZA PODUZETNIKE O EU NATJEČAJIMA

U ponedjeljak, 26. studenoga 2018. godine u organizaciji HGK Županijske komore Koprivnica, PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije i HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije održana je radionica za poduzetnike na kojoj su predstavljeni aktualni EU natječaji kao i natječaji u najavi namijenjeni malim i srednjim poduzetnicima.

Posebni naglasak radionice bio je na Pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2“ koji je pokrenut u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. i putem kojeg je malim i srednjim poduzetnicima na raspolagnju 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava uz stopu financiranja do maksimalno 80% prihvatljivih troškova. U okviru radionice održana je prezentacija o uvjetima prijave, prihvatljivim i neprihvatljivim troškovima te procesu prijave i provedbe projekata, a koju je održao Franjo Vukić, stručni suradnik u Sektoru za međunarodne poslove i EU iz HGK Komore Zagreb. Prijave na Poziv podnose se do 21. prosinca 2018. godine.

U okviru radionice predstavljen je i Otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Znakovi kvalitete“ čiji je cilj povećanje prepoznatljivosti kvalitete usluga i proizvoda malih i srednjih poduzetnika, čime će se osigurati preduvjeti za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti i posljedično, doprinijeti stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu. Ukupna bespovratna sredstva u oviru ovog Poziva iznose 7,5 milijuna kuna.

Poduzetnicima su, osim aktualnih Poziva, predstavljeni i Pozivi u najavi, a putem kojih će mali i srednji poduzetnici moći povećati svoju inovativnost. Neki od Poziva u najavi su „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza 2“, „GS Integrator 2018“ te „Inovacije u područjima S3“.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci