07 stu 2016

ODRŽAN ZAJEDNIČKI NASTUP PODUZETNIKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NA 11. MEĐUNARODNOM VOĆARSKOM SAJMU U DONJEM KRALJEVCU

Dana 4. i 5. studenog 2016. godine u prostorima sportske dvorane u Donjem Kraljevcu održan je 11. po redu Međunarodni voćarski sajam.

Ovogodišnji sajam organiziran je u suradnji Općine Donji Kraljevec i Centra dr. Rudolfa Steinera, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Grada Zagreba, Međimurske županije i Termi sveti Martin – LifeClass.

Sajam je u petak 4. studenog 2016. u 11 sati svečano otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić dok su prisutne pozdravili župan Međimurske županije, Matija Posavec, načelnik općine Donji Kraljevec, Miljenko Horvat te ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijana Posavec.

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, na sajmu se predstavilo pet izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije:

  • OPG Damir Markov, Đurđevac;
  • OPG Regović Katarina, Đurđevac;
  • OPG Horvatić Zdenka, Cvetkovec;
  • Proizvodnja i prerada Pandur, Kozarevac;
  • OPG Platužić, Križevci.

Osim izložbenog i prodajnog dijela, sajam je ponudio i razne dodatne sadržaje kao što su okrugli stol, stručna predavanja, radionice te dodjelu priznanja proizvođaćima voćnih vina. Tema okruglog stola bila je „Krah hrvatskog voćarstva ili prilika za novi početak“ na kojem su predstavljeni glavni problemi i izazovi za hrvatske voćare kao i trenutno stanje u voćarstvu nakon prirodne nepogode smrzavanja koje je stvorilo probleme mnogim voćarima.

Stručnjaci s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, Zavod za voćarstvo u Zagrebu, Poljoprivredne savjetodavne službe te Regionalne razvojne agencije „Međimurje“ održali su niz edukativnih predavanja i radionica kako bi voćarima predstavili nove trendove u voćarstvu.

 

Donji Kraljevec 1Donji Kraljevec 3Donji Kraljevec 4

Donji Kraljevec 2

Donji Kraljevec 5

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci