30 lis 2017

POZIV ZA SUDJELOVANJE U JEDNODNEVNOM OBILASKU PRIMJERA DOBRE PRAKSE NA PODRUČJU KRATKIH OPSKRBNIH LANACA U AUSTRIJI U OKVIRU PROJEKTA „AGRISHORT“

Agrishort 1

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja prikuplja prijave za sudjelovanje na jednodnevnom studijskom putovanju u Austriju koje je namijenjeno poljoprivrednim proizvođačima te predstavnicima civilnog i javnog sektora s područja Koprivničko-križevačke i Međimurske županije. Studijsko putovanje će se održati 08. studenog 2017. godine, a obići će se primjeri dobre prakse iz područja kratkih opskrbnih lanaca u pokrajinama Gradišće i Štajerska.

Planirano studijsko putovanje obuhvaća posjet poljoprivrednim gospodarstvima te zadružnim trgovinama na području gradova Pöllau, Kleinhöflein, Eisenstadt, Kaindorf i Großwilfersdorf.

Organizator studijskog putovanja je REDEA Regionalna razvojna agencija Međimurje, a putovanje će se održati u okviru projekta „AgriShort – Uspostavljanje kratkih lanaca opskrbe i konkurentnog poljoprivrednog sektora u prekograničnom području kroz institucionalnu suradnju “.

Studijsko putovanje održava se s ciljem suradnje institucija radi uspostave kratkih opskrbnih lanaca i konkurentnijeg poljoprivrednog sektora u prekograničnoj regiji.

Projekt „AgriShort” financira u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Projektni partneri su „PORA“ KKŽ, LAG Zala termal volgye iz Zalaegerszega i Razvojna agencija regije Balaton „LBDCA“ iz Siofoka.

Provedbom projekta „AgriShort“ provest će se edukacija predstavnika javnog sektora, nevladinih organizacija i poljoprivrednih proizvođača o kratkim lancima opskrbe, kako bi se na adekvatan način pružila potpora poljoprivrednom sektoru kroz osnivanje kratkih opskrbnih lanaca (KOL) na području Koprivničko-križevačke i Međimurske županije te županija Zala i Somogy u Mađarskoj.

Prijave se zaprimaju do 05. studenoga 2017. godine a putovanje će za polaznike biti besplatno.

Za prijavu sudjelovanja na studijskom putovanju kao i za sve dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na email: [email protected].

 

PRIVITAK:

1. Program studijskog putovanja

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci