20 lip 2018

POZIV ZA ISKAZ INTERESA ZA ULAZAK U KRATKI OPSKRBNI LANAC KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Agrishort 1

Poštovani poljoprivredni proizvođači,

pozivamo Vas da se uključite u kratki opskrbni lanac Koprivničko-križevačke županije (skraćeno: KOL KKŽ) čija je uspostava i organizacija na području Koprivničko-križevačke županije u nadležnosti PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja u sklopu projekta Agrishort financiranog iz INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Cilj ovog poziva je uspostava organiziranog udruženja poljoprivrednih proizvođača koje će obuhvatiti najkvalitetnije poljoprivredne proizvode i njihove prerađevine iz Koprivničko-križevačke županije pod zajedničkom oznakom i njihov plasman na lokalnom tržištu, bez posrednika ili sa samo jednim posrednikom. U središtu KOL-a KKŽ je proizvođač zajedno sa svojim najboljim proizvodima. Pritom valja napomenuti kako je u cijelom procesu proizvodnje, prerade i plasmana proizvoda ključno lokalno podrijetlo sirovine iz koje se proizvodi krajnji proizvod. U ovom trenutku kratki opskrbni lanac Koprivničko-križevačke županije uspostavljen u sklopu ovog projekta bit će definiran kao interesno udruženje čime će se suradnja definirati Ugovorom o suradnji te se NE radi o zadruzi, proizvođačkoj organizaciji, udruzi i slično.

Svaki zainteresirani poljoprivredni proizvođač treba zadovoljiti potrebnu zakonsku regulativu u smislu da posluje u skladu sa zakonskom regulativom najmanje godinu dana, pri čemu je u priloženom online obrascu potrebno označiti koje dokumente poljoprivredni proizvođač posjeduje za obavljanje djelatnosti iz koje proizlaze pojedini proizvodi. Kod prijave putem online obrasca svaki zainteresirani poljoprivredni proizvođač označava i upisuje karakteristike svog gospodarstva te samih proizvoda, kao što su količina i sezonska dostupnost proizvoda koji bi ušao u KOL KKŽ, dosadašnje iskustvo u izravnoj prodaji, ekonomska veličina gospodarstva, vlastiti skladišni prostori, vlastito dostavno vozilo, inovativnost proizvoda itd. Navedene karakteristike će se nakon prijave putem online obrasca ocjenjivati.

KOL KKŽ bit će dobrovoljno interesno udruženje proizvođača, a ulazak svakog poljoprivrednog proizvođača u KOL KKŽ je BESPLATAN. Svaki proizvođač može izdvojiti najbolje proizvode iz svoje proizvodnje s kojima želi ući u KOL.

Osim osnivanja kratkog opskrbnog lanca Koprivničko-križevačke županije, kroz projekt AgriShort će se izraditi zajednička promotivna brošura s predstavljanjem svakog pojedinog proizvođača, zatim vizualni identitet KOL-a koji podrazumijeva izradu logotipa i markice kvalitete kojom će se označiti najbolji izabrani proizvodi te online aplikacija s uključenom web trgovinom namijenjena novoosnovanom KOL-u KKŽ, a koja će služiti za dostavu proizvoda s praćenjem rute dostave kao i izračuna samih troškova dostave. Putem navedene web-trgovine kupci će moći naručiti proizvode od svakog proizvođača uključenog u KOL KKŽ čime se otvara dodatan kanal prodaje koji je vrlo koristan za sve proizvođače uključene u KOL KKŽ.

Online obrazac prijave možete ispuniti OVDJE.

Krajnji rok za prijavu u KOL KKŽ je 13. srpnja 2018. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci