26 lis 2017

S PROVEDBOM ZAPOČEO JOŠ JEDAN EU PROJEKT PORE IZ INTERREG V-A PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE MAĐARSKA-HRVATSKA 2014.-2020.

JOLLIZ

U srijedu, 25. listopada 2017. godine u Zákányu u Mađarskoj je održana početna konferencija projekta JOLLIZ! – Joint learning Legrad i Zákány. Projekt je odobren u okviru INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. kao jedan od pet projekata u kojima sudjeluje „PORA“ KKŽ.

Konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zatim v.d. pročelnice za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, ravnatelj Osnovne škole Legrad Dragutin Marcinjaš sa suradnicima kao projektni partner te predstavnici „PORE“ KKŽ.

Nakon uvodnih riječi, András Tálos, programski menadžer iz Zajedničkog tajništva INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. je predao Glavnom korisniku potpisan Ugovor o provedbi projekta ukupne vrijednosti 199.950,00 EUR.

Projekt traje 16 mjeseci, a cilj mu je nastaviti i ojačati dugogodišnju suradnju dviju osnovnih škola; škole iz Legrada i škole iz Zákánya. Projekt je osmišljen na način da obuhvaća tri osnovne zajedničke teme: kultura, povijest i rijeka Drava. Na osnovu tih tema organizirat će se brojne zajedničke aktivnosti: dva kulturna događaja u Legradu i Zákányu, ljetni kamp u Ortilosu, izlet brodom po rijeci Dravi, biciklistička tura, posjet dvorcu Zrinskih u Čakovcu te ostacima kule Zrinskih u Ortilosu, sportska događanja i sl. Osim zajedničkih događaja, nastavnici iz obje škole će zajednički razvijati 3 pilot kurikuluma iz navedenih zajedničkih tema. “PORA” KKŽ će u projektu sudjelovati kao stručna i tehnička pomoć i podrška u provedbi svih projektnih aktivnosti, izradit će promotivne materijale te će u posljednjem periodu provedbe organizirati trodnevnu radionicu za nastavnike OŠ Legrad na temu regionalnog razvoja i pripreme i provedbe EU projekata. Slijedeća aktivnost u projektu je zajednički posjet dvorcu Zrinskih u Čakovcu za učenike iz Legrada i Zákánya.

Projektni partneri su Obrazovni centar okruga Kaposvár, podružnica Zákány – osnovna škola Zákány, Osnovna škola Legrad i „PORA“ KKŽ.

Nakon početne konferencije je održan i sastanak projektnih partnera na kojem su detaljno razrađene i dogovorene sve aktivnosti koje će se održati do kraja provedbe projekta.

IMG 5497IMG 5470IMG 5475

IMG 5488IMG 5493IMG 5498

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci