27 lis 2018

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA JOLLIZ!

JOLLIZ

Dana 26. listopada 2018. godine održana je završna konferencija projekta „JOLLIZ! – Joint learning Legrad i Zákány“. Završnom konferencijom zaključena je provedba projekta koji je trajao ukupno 16 mjeseci, od 01.07.2017. godine do 31.10.2018. godine. Projekt je odobren za financiranje u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga Interreg V – A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj ukupne je vrijednosti 199.995,00 EUR, od čega je 85% sufinancirano sredstvima Europske unije.

U provedbi projektnih aktivnosti sudjelovali su vodeći partner Obrazovni centar okruga Kaposvár uz projektne partnere Osnovnu školu Legrad i PORU Regionalnu razvojnu agenciju Koprivničko-križevačke županije.

Cilj projekta bilo je unapređenje sposobnosti i znanja učenika i nastavnika kroz međusobnu razmjenu znanja s kolegama iz prekograničnog područja, a na tri osnovne teme: zajedničku povijest, kulturu i ekologiju vezanu uz rijeku Dravu. Za sve navedene teme izrađeni su kurikulumi na Mađarskom, Hrvatskom i Engleskom jeziku koji su svim učenicima raspoloživi na novo izrađenoj web stranici projekta. U skladu s navedenim temama također su organizirane brojne zajedničke aktivnosti: kulturni događaji u Legradu i Zákányu, ljetni kampovi u Ortilosu, izlet brodom po rijeci Dravi, biciklistička tura, posjet dvorcu Zrinskih u Čakovcu te ostacima kule Zrinskih u Ortilosu i razni sportski događaji.

Završna konferencija održana je u prostorima Osnovne škole Legrad, a prisutnima su se obratili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, projekt menadžer Zajedničkog Tajništva Mađarsko-Hrvatskog prekograničnog programa András Tálos, ravnatelj Osnovne škole Zrínyi Miklós Tibor Csák, ravnatelj Osnovne škole Legrad Dragutin Marcinjaš, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić te ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić. Provedene projektne aktivnosti prezentirala je projekta menadžerica projekta JOLLIZ! Tamara Marcinjaš.

U sklopu završne konferencije učenici su mogli sudjelovati u raznim prigodnim radionicama na teme foto i video obrade, povijesti, umjetnosti i ekologije te ostalim kreativnim i sportskim aktivnostima.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci