24 lis 2017

ODRŽANA POČETNA KONFRENECIJA PROJEKTA „PRILIKA ZA SVE 3“

logici prilika za sve 3 gore

Dana 24. listopada 2017. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održana je početna konferencija projekta „Prilika za sve 3“. Prijavitelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, dok su projektni partneri 16 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač te „PORA“ KKŽ.

U uvodnom dijelu konferencije sve prisutne pozdravio je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji je rekao kako sam naziv projekta nosi u sebi određenu simboliku, te da se projekt temelji na partnerstvu i suradnji svih uključenih dionika. Rekao je i kako je ovaj projekt jedan od najvažnijih s područja obrazovanja posljednjih godina te je dosad iznjedrio brojne pozitivne efekte, posebice za učenike s teškoćama i pomoćnike u nastavi. Zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos kod pripreme i provedbe projekta. Nakon njega, prisutne je pozdravila i ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić koja je naglasila kako je dobra suradnja ključ za postizanje uspješnih rezultata te će se ovim projektom nastaviti dobra praksa stečena u prethodna dva ovakva projekta. U ime osnovnih i srednjih škola prisutnima se obratila Mirjana Bazijanec, ravnateljica OŠ Ivan Lacković Croata iz Kalinovca izrazivši zadovoljstvo što je ovaj projekt u potpunosti zaživio te što mu je trajanje produljeno na 4 godine. U radnom dijelu konferencije voditelj projekta Vladimir Šadek detaljno je predstavio projekt i projektne aktivnosti.

Podsjećamo da je projekt „Prilika za sve 3“ odobren iz Europskog socijalnog fonda u sklopu natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“ te je 95 % sufinanciran sredstvima ESF-a. Svrha projekta je pružiti potporu uključivanju ukupno 62 učenika s teškoćama u razvoju u 16 osnovnoškolskih i 6 srednjoškolskih odgojno-obrazovnih ustanova kojima je osnivač KKŽ kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje, dok projektne aktivnosti uključuju selekciju osoba za pomoćnike u nastavi i provođenje programa uvođenja u rad pomoćnika u nastavi kroz zapošljavanje 56 pomoćnika u nastavi za ukupno 62 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač u naredne 4 školske godine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci