25 svi 2018

U OKVIRU PROJEKTA JOLLIZ! ODRŽAN KULTURNO-UMJETNIČKI PROGRAM U OSNOVNOJ ŠKOLI LEGRAD

JOLLIZ

Dana 25. svibnja 2018. u prostorima Osnovne škole Legrad održan je kulturno-umjetnički program u okviru susreta učenika OŠ Legrad i Osnovne škole Zákányi Zrínyi Miklós iz Mađarske. Cjelodnevni kulturno-umjetnički susret održan je u okviru provedbe projekta JOLLIZ! koji se financira iz prvog natječaja INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Susretu su prisustvovali Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine ispred Koprivničko-križevačke županije, zatim načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, ravnateljica „PORE“ KKŽ Melita Birčić sa suradnicima, ravnatelj OŠ Legrad Dragutin Marcinjaš te gosti iz Mađarske na čelu sa ravnateljem škole Tiborom Csákom.

Cjelodnevno druženje započelo je kulturno-umjetničkim programom u dvorani OŠ Legrad u okviru kojeg su učenici iz obje škole predstavili svoje kulturno i povijesno naslijeđe. Kroz razne pjesme, plesove i recitacije predstavili su svoje talente, a kroz zajedničke radionice i sportske susrete nastavili su cjelodnevno druženje. Dvije škole se uzajamno posjećuju tijekom posljednjih 15 godina, a projekt JOLLIZ! omogućio im je i formalne susrete financirane sredstvima Europske unije.

Projekt JOLLIZ! započeo je s provedbom u srpnju 2017. godine te je do sada održan niz aktivnosti i susreta u obje škole. Cilj projekta je kroz suradnju dviju osnovnih škola razviti tri nova tematska prekogranična programa na temu zajedničke kulture, povijesti i povezanosti putem rijeke Drave. Do sada je održano nekoliko zajedničkih izleta; u Čakovec, Szigetvar i Dravaszentes. Također je OŠ Legrad nabavila vrijednu opremu (razglas, glazbeni instrumenti, informatička oprema) te je u prostoru oko škole uređen i botanički vrt.

„PORA“ KKŽ kao jedan od projektnih partnera sudjelovala je u pripremi projektnog prijedloga te također pruža stručnu i tehničku pomoć u provedbi projekta. Projekt je vrijedan gotovo 200 tisuća EUR-a, a provodit će se do kraja listopada ove godine.

IMG 7341IMG 7344IMG 7350IMG 7356IMG 7364IMG 7378IMG 7380IMG 7385IMG 7398IMG 7409IMG 7420IMG 7423IMG 7436IMG 7430

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci