12 pro 2016

PORA KKŽ ODRŽALA DVODNEVNU EDUKACIJU NA TEMU „DRŽAVNE POTPORE“ ZA PREDSTAVNIKE JLP(R)S-A U OKVIRU PROJEKTA „JAČANJE KAPACITETA DIONIKA REGIONALNOG RAZVOJA ZA APSORPCIJU EU SREDSTAVA U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI“

 Logo RREU

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja organizirala je 25. studenoga i 09. prosinca 2016. godine dvodnevnu edukaciju na temu „Državne potpore“ za predstavnike JLP(R)S-a s područja Koprivničko-križevačke županije, u okviru projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“. Edukacija je održana u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, a prisustvovalo joj je dvadesetak predstavnika JLP(R)S-a.

Opći cilj projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj je doprinijeti jačanju kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Prvog dana edukacije prisutni su mogli saznati nešto više o pravnom obliku državnih potpora, definiciji državnih potpora i analizi elemenata, potporama izuzetim od obveza prijave EK iz članka 108. UFEU, GBER-u i općim odredbama i pojedinim kategorijama: regionalnim potporama, potporama za MSP, zaštitu okoliša, socijalnim potporama za prijevoz stanovnika, sportskoj infrastrukturi, lokalnoj infrastrukturi, uslugama od općeg gospodarskog interesa i sl.

Drugog dana edukacije prisutni su mogli saznati nešto više o državnim potporama i ESIF-u, otvorenim natječajima za dodjelu sredstava iz ESIF-a: Kompetentnost i razvoj MSP, Inovacije noovoosnovanih MSP, Podrška razvoju MSP u turizmu, Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti R&D, Razvoj poslovne infrastrukture, Podrška razvoju Centara kompetencija, Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode, energetska obnova višestambenih zgrada, energetska obnova zgrada javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, dnevne bolnice (kirurgije), hitna zdravstvena zaštita, primarna zdravstvena zaštita, pristup bolničkoj skrbi ranjivih skupina i sl.

Tijekom održavanja edukacije prisutni su mogli postavljati pitanja te razmijeniti iskustva među sudionicima koji su već imali doticaj s državnim potporama.

logos

Projekt je sufinanirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

 

IMG 4313IMG 4309IMG 4317IMG 4332

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci