01 srp 2016

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „PARTNERSHIP FOR ALL“ ODRŽANO DVODNEVNO STUDIJSKO PUTOVANJE U AUSTRIJU

logici

U okviru provedbe projekta „Partnership for all“ PORA KKŽ 29. i 30. lipnja 2016. organizirala je dvodnevno studijsko putovanje u grad Klagenfurt u Austriji za pet predstavnika članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koprivničko-križevačke županije – predstavnika PORE KKŽ i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci. Cilj studijskog putovanja bio je usvajanje novih znanja i prijenos iskustava i primjera dobre prakse kolega iz Austrije.

Prvog dana studijskog putovanja sudionici su posjetili Austrijski zavod za zapošljavanje (AMS) u Klagenfurtu tijekom kojeg su saznali osnovne podatke o načinu rada i funkcioniranju ove ustanove te osnovne informacije o tržištu rada i mjerama zapošljavanja koje se provode.

Nakon toga sudjelovali su na sastanku Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Koruške kojeg čine predstavnici pet partnera iz javnog, civilnog i gospodarskog sektora. Partnerstvo se sastaje tri puta godišnje i na njemu se donose bitne odluke za tržište rada, te se raspravlja o novim mogućnostima i potencijalima za nova radna mjesta u Koruškoj.

Drugog dana studijskog putovanja sudionici su upoznati s dva projekta koja se financiraju iz Europskog socijalnog fonda. Prvi projekt je projekt izgradnje dvorca u mjestu Friesach nedaleko Klagenfurta na kojem je zaposleno 36 osoba.

Drugi projekt pod nazivom „Neue Arbeit“ je socijalno poduzeće koje posluje u Klagenfurtu, St. Vienu i Feldkierchenu te zapošljava 40 osoba. Osnovne ciljne skupine su osobe starije od 50 godina, dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe koje su ostale bez posla, mladi te ostale osobe u nepovoljnom položaju. „Neue Arbeit“ posluje dvadeset godina tijekom kojih je pomoglo različitim osobama da se lakše uključe na tržište rada, osposobilo ih za samostalan život i rad te provelo različite edukacije.

logicii

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima http://www.strukturnifondovi.hr/.

Za više informacija o Operativnom programu http://www.esf.hr/.

DSC 0001DSC 0006DSC 0013DSC 0033DSC 0042DSC 0066

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci