16 lip 2016

PROJEKT „PARTNERSTVO ZA SVE“ – ODRŽANA TRODNEVNA RADIONICA „UPRAVLJANJE PROJEKTNIM CIKLUSOM – PROJECT CYCLE MANAGEMENT“

logici

U okviru projekta „Partnerstvo za sve” dana 13., 14., i 15. lipnja 2016. godine u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana je trodnevna radionica „Upravljanje projektnim ciklusom – project cycle management” kojoj je prisustvovalo 18 visoko obrazovanih nezaposlenih osoba s područja Koprivničko-križevačke županije.

Cilj trodnevne radionice bio je upoznati sve sudionike s procesom strateškog planiranja, metodologijom pripreme i provedbe EU projekata, MIS sustavom – jedinstvenim informatičkim sustavom pripreme i prijave EU projekata u Hrvatskoj, te sa izradom proračuna projekta.

Prvog dana radionice sudionici su upoznati s glavnim obilježjima procesa strateškog planiranja, razinama planiranja, kao i svim dionicima koji sudjeluju ili bi trebali sudjelovati u procesima planiranja. Nakon toga polaznicima su prezentirani ESI fondovi – Europski strukturni i investicijski fondovi, te Operativni programi RH za razdoblje 2014.-2020. Na kraju prvog dana radionice polaznicima je prezentiran način pripreme projekata po metodologiji Project Cycle Managementa.

Drugog dana radionice polaznici su izrađivali stablo problema i stablo ciljeva, te logičku matricu temeljenu na konkretnim projektnim idejama.

Treći dan radionice naglasak je bio na upoznavanju s MIS sustavom te su polaznici kao dio vježbe svoje razrađene projektne ideje unosili u sustav. Zatim su upoznati sa osnovnim principima planiranja proračuna projekta i prihvatljivosti troškova u projektu.

Izvođači trodnevne radionice bili su PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

logicii

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima http://www.strukturnifondovi.hr/.

Za više informacija o Operativnom programu http://www.esf.hr/.

IMG 3397IMG 3419IMG 3439IMG 3458 copy

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci