15 pro 2015

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „PODUZETNIK ZA PET“ ODRŽANA RADIONICA ZA UČENIKE STRUKOVNE ŠKOLE ĐURĐEVAC

logici-poduzetnik-za-pet

U okviru provedbe projekta „Poduzetnik za pet” koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, u periodu od 07. do 10. prosinca 2015. godine održana je trodnevna radionica na temu „Kako započeti vlastiti posao – START UP” za članove učeničke zadruge Strukovne škole Đurđevac. Radionicu su održale predstavnice PORE KKŽ i HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije.

Radionici su prisustvovali učenici drugih i trećih razreda Strukovne škole Đurđevac, usmjerenja ekonomisti, kozmetičari i kuhari, koji su ujedno i članovi učeničke zadruge.

Kroz tri dana održavanja radionice učenici su od predstavnika PORE KKŽ i HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije dobili korisne informacije o majstorskom ispitu, ispitu stručne oposobljenosti i licenciranju.

Također su dobili upute vezane uz izradu poslovnog plana te su stekli nova znanja vezana uz svijet poduzetništva; koji su to kritični faktori uspjeha u poduzetništvu, pravni oblici registriranja djelatnosti, financiranje poduzetničkih pothvata, računovodstvo, porezi i doprinosi te marketing.

Aktivnost koja slijedi je organizacija studijskog putovanja u Mađarsku na Božićni sajam u Budimpeštu, kako bi se učenici upoznali sa različitim obrtničkim zanimanjima i stekli kontakte s obrtnicima iz susjednih država.

Nositelj projekta je Strukovna škola Đurđevac, dok su projektni partneri HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i PORA KKŽ.

Ukupna vrijednost projekta je 288.087,71 kn te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a temeljem prijave na natječaj „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt”.

logicii

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

IMG 1740IMG 1747IMG 1753

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci