10 pro 2015

PRIPREMA NOVIH ZAJEDNIČKIH EU PROJEKATA – NASTAVAK SURADNJE KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE I GRADA CSURGA

U srijedu, 09. prosinca 2015. godine delegacija Koprivničko-križevačke županije na čelu sa zamjenikom župana Ivanom Palom posjetila je grad Csurgo. Cilj posjeta bio je konkretan rad na zajedničkim projektnim idejama vezanim uz suradnju srednjih strukovnih škola grada Csurga i Koprivničko-križevačke županije, a za prijavu na novi natječaj u okviru INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Ispred Koprivničko-križevačke županije posjetu su prisustvovali ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratimir Ljubić, ravnateljica Srednje škole Koprivnica Ksenija Ostriž, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Mirko Peršinović, predstavnik Srednje gospodarske škole Križevci Zoran Vrhovec, kao i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić i Voditeljica Odjela za razvojne EU projekte u PORI KKŽ Senada Ranilović koje su aktivno sudjelovale u cjelokupnoj organizaciji posjeta.

Ispred grada Csurga domaćin je bio gradonačelnik Füstös János sa suradnicima, a posjetu i radnim sastancima prisustvovali su ravnatelji i predstavnici srednje strukovne škole i gimnazije s područja grada Csurga kao i predstavnica srednje strukovne škole iz Szentlőrinca.

Prvi dio posjeta održan je u prostorima gradske uprave gdje je održano i uvodno predstavljanje svih sudionika vezano uz suradnju strukovnih škola u zajedničkim EU projektima. Zatim su svi sudionici posjetili dvije škole na području grada Csurga – gimnaziju i srednju strukovnu školu te su tijekom posjeta održani i radni sastanci na kojima se razgovaralo o konkretnim projektnim idejama i mogućnostima zajedničke suradnje.

Ovaj posjet predstavlja nastavak suradnje Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja sa gradom Csurgom. Prvi zajednički sastanak održan je u Csurgu u rujnu 2014. godine, nakon čega je delegacija grada Csurga posjetila Koprivničko-križevačku županiju u prosincu prošle godine. Tijekom navedenih sastanaka identificirana su područja daljnje zajedničke suradnje te je kao jedno od ključnih područja definirano strukovno obrazovanje i suradnja srednjih strukovnih škola. Tijekom posjeta zajednički su osmišljene projektne ideje koje se odnose na suradnju gimnazija i strukovnih škola, kao i na razmjenu učenika te kulturnu i turističku suradnju.

Zaključak posjeta i radnih sastanaka bio je da će srednje škole zajednički razvijati identificirane projektne ideje, a uz stručnu pomć i podršku PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja. Pripremljene projektne ideje prijavit će se na novi natječaj u okviru INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

IMG 1785IMG 1787IMG 1789IMG 1794IMG 1801IMG 1806

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci