25 ruj 2015

POČETNOM KONFERENCIJOM OBILJEŽEN POČETAK PROVEDBE PROJEKTA „VRIJEDNE RUČICE“

logici-vrijedne-rucice

Danas, 25. rujna 2015. godine u prostoru PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana je početna konferencija projekta „Vrijedne ručice”. Projekt je odobren u okviru natječaja „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” iz Europskog socijalnog fonda, a njegova ukupna vrijednost je 286.382,15 kn. Nositelj projekta je Dječji vrtić Tratinčica, a projektni partneri su Obrtnička škola Koprivnica i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Na početku konferencije svim prisutnima se obratila gđa Slavica Mihalec Kanižaj, ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica ispred nositelja projekta, koja je izrazila posebno zadovoljstvo današnjom konferencijom. Naime, Dječji vrtić Tratinčica jedan je od samo 2 dječja vrtića u Republici Hrvatskoj koji su ostvarili bespovratna sredstva temeljem navedenog natječaja. Svim prisutnima obratila se i gđa Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnice Grada Koprivnice koja je čestitala vrtiću na dobivenom projektu te izrazila zadovoljstvo radom vrtića kao i novim idejama vezanim uz poduzetništvo u odgoju i obrazovanju koje vrtić kontinuirano razvija. Prisutne je pozdravila i gđa Branka Cuki, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije. Gđa Cuki je također čestitala nositelju na uspješno dobivenom projektu te je pohvalila inicijativu da djeca budu uključena u obrazovanje za poduzetništvo od najranije dobi, čime se poduzetnička kultura uvodi u sve sustave obrazovanja. Ispred projektnih partnera sve prisutne su pozdravili gđa Melita Birčić, ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i g. Ratimir Ljubić, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica. Oboje su naglasili kako je partnerstvo institucija ključan preduvjet za pripremu i razvijanje zajedničkih projekata.

Konferencija je nastavljena radnim dijelom u kojem je gđa Natalija Kušek kao voditeljica projekta detaljnije prezentirala što je sve u projektu do sada provedeno, kao i sve aktivnosti koje nas očekuju do sredine srpnja 2016. godine, do kada projekt traje. Naglasila je da je u projekt uključeno 117 djece i njihovih roditelja, polaznika Dječjeg vrtića Tratinčica koja će izrađivati ukrasne i uporabne predmete od svile i gipsa, uključujući i decoupage tehniku. Tijekom provedbe projekta djeca će se upoznati s raznim pojmovima vezanim uz poduzetništvo i obrtništvo te će sve izrađene predmete prezentirati na izložbama organiziranim u okviru provedbe projekta. Jedna od komponenti projekta je i suradnja s Obrtničkom školom Koprivnica, koja uključuje upoznavanje djece vrtićke dobi s obrtničkim zanimanjima. Također, projekt uključuje i edukaciju odgajatelja Dječjeg vrtića Tratinčica na teme vezane uz poduzetništvo i rad s navedenim tehnikama vezanim uz svilu, gips i decoupage.

logicii

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

IMG 0992IMG 1009

IMG 0983

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci