12 pro 2014

ODRŽAN SASTANAK PROGRAMSKOG VIJEĆA KLASTERA ZA RAZVOJ I UNAPREĐENJE SUSTAVA CJELOŽIVOTNOG UČENJA

Sastanak Koordinacijskog odbora Klastera za razvoj i unapređenje sustava cjeloživotnog učenja, održan je 12. prosinca 2014. godine u prostorijama Centra za informiranje i savjetovanje u karijeri – CISOK, a prisustvovali su mu predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci, Knjižnice i čitaonice „Fran Galović” Koprivnica, Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Podravke d.d., Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, Srednje škole Koprivnica, HOK-Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Obrtničkog učilišta POUKA te PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Na početku sastanka, sudionici su se podsjetili na Statut Klastera, nakon čega su u Koordinacijski odbor Klastera za mandat od 2015.-2017 izabrani slijedeći članovi:
– HZZ Područni ured Križevci
– HOK-Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije
– Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” Koprivnica
– PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja
– Pučko otvoreno učilište Koprivnica
– Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije
– Obrtnička škola Koprivnica
– Srednja škola Koprivnica
– Visoko gospodarsko učilište u Križevcima
Za člana Koordinacijskog odbora Klastera predložena je i Podravka d.d.

Nakon toga su predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci, održale prezentaciju Programa Erasmus +, novog programa EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje 2014.-2020. uz prijedlog da na ovaj program svoje aktivnosti prijavi i Klaster za razvoj i unapređenje sustava cjeloživotnog učenja u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Uslijedile su Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja, koje su također prezentirale predstavnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Križevci.

HZZ svake godine izdaje Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja, na razini svake županije. Područni ured Križevci je za 2015. godinu u okviru Preporuka objavio sljedeće: Obrazovni programi u kojima treba povećati broj upisanih i stipendiranih učenika ili studenata: zidar/ica, tesar/ica, plinoinstalater/ka, limar/ica (trogodišnji srednjoškolski programi), medicinska sestra/tehničar (četvero/petogodišnji srednjoškolski programi), sestrinstvo, elektrotehnika, strojarstvo (stručni studij), medicina, građevinarstvo, glazbena umjetnost, matematika, fizika, njemački jezik, farmacija, psihologija, engleski jezik, strojarstvo, elektrotehnika, pravo, arhitektura i urbanizam (sveučilišni studij).

Na kraju je sudionicima prezentiran Primjer dobre prakse – Prikaz rezultata Projekta „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača” od strane Obrtničkog učilišta POUKA Koprivnica, čija je ravnateljica ujedno i prezentirala rezultate Projekta „Stručno osposobljavanje i usavršavanje zavarivača plinom i elektrozavarivača”, koji je odobren u okviru IPA IV komponente Razvoj ljudskih potencijala u okviru natječaja „Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih”.

Svrha djelovanja ovog Klastera je unaprijediti sustav cjeloživotnog učenja kroz umrežavanje institucija u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci