22 lis 2014

ODRŽANA DRUGA RADIONICA U SKLOPU PROVEDBE PROJEKTA COMMON CROSS BORDER STRATEGY

HU-HR copy copyCCBS copy copy copy

 

 

 

 

 

U srijedu, 22. listopada 2014. godine u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana je druga radionica za pripremu dokumenta „Strategija regionalnog razvoja prekograničnog područja” u okviru provedbe Projekta COMMON CROSS BORDER STRATEGY. Radionica je organizirana za sektor gospodarstva.

Na radionici je Tihana Kraljić, voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje održala prezentaciju o ciljevima Projekta i projektnim aktivnostima PORE, iskustvima u provedbi Operativnog programa Mađarska-Hrvatska za razdoblje 2007.-2013. i prioritetima novog Operativnog programa Mađarska – Hrvatska za razdoblje od 2014.-2020.

U novom programu planiraju se 4 prioritetne osi: gospodarski razvoj, održivo korištenje prirodnih i kulturnih vrijednosti, suradnja i obrazovanje. Najveća promijena u odnosu na period 2007.-2013. odnosi se na poduzetnike. U periodu 2014.-2020. poduzetnici će biti prihvatljivi prijavitelji i moći će samostalno prijavljivati projekte, što do sada nije bio slučaj. Planirana je „grant shema”, odnosno dodjela bespovratnih sredstava za poduzetnike, a uvjet je da u projektu sudjeluje barem jedan poduzetnik sa sjedištem u Hrvatskoj i jedan sa sjedištem u Mađarskoj. Kako tu vrstu suradnje nije jednostavno realizirati partneri u provedbi „grant sheme” će biti razvojne agencije. Slijedom navedenog PORA će, kada Operativni plan Mađarska – Hrvatska za razdoblje 2014.-2020. bude prihvaćen provoditi niz aktivnosti s ciljem da što veći broj poduzetnika iz Koprivničko-križevačke županije pronađe partnera u Mađarskoj i aplicira za bespovratna sredstva.

Radionici su nazočili poduzetnici, predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Obrtničke i Gospodarske komore, udruženja obrtnika, kao i predstavnici Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije kao jedan od partnera u projektu.

EU copy

 

 

 

IMG 4092IMG 4090

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci