29 svi 2015

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA COMMON CROSS BORDER STRATEGY

HU-HR copy 

CCBS copy

 

 

U četvrtak, 28. svibnja 2015. godine u Kaposvaru održana je Završna konferencija projekta „CCBS – COMMON CROSS BORDER STRATEGY” u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013.

Na početku konferencije sve prisutne je pozdravio zamjenik župana županije Somogy Norbert Biró. Radni dio konferencije započeo je prezentacijom ravnateljice PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melitom Birčić, koja je predstavila sve aktivnosti PORE u projektu dok je Tihana Kraljić, voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje predstavila temeljne odrednice izrađene strategije za područje Koprivničko-križevačke županije kao i mogućnosti teritorijalne suradnje i pripreme novih projekata u pograničnom području. U nastavku je Marinko Bartulović, zamjenik direktora Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije predstavio planiranje teritorijalnog razvoja Bjelovarsko-bilogorske županije. U zadnjem dijelu konferencije je Márk Gábor ispred Glavnog korisnika prezentirao sve ostvarene rezultate projekta.

Prije početka službenog dijela konferencije održana je konferencija za medije.

U okviru konferencije održano je i svečano potpisivanje Sporazuma o partnerstvu između PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja. Navedene agencije predstavljaju operativna tijela koja će za područje Koprivničko-križevačke županije i županije Somogy pripremati zajedničke razvojne projekte. Sporazum o partnerstvu predstavlja potvrdu dosadašnje vrlo dobre i uspješne suradnje dviju agencija na zajedničkim projektima provedenim u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013., ali ujedno predstavlja i iskorak u pripremi novih zajedničkih EU projekata iz raznih programa i fondova EU. Sporazum su potpisali čelnici dviju agencija: direktor Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja Sitányi László i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić.

Podsjećamo, projekt CCBS se provodio 16 mjeseci u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. Glavni korisnik u projektu je bila županija Somogy dok su PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije bili projektni partneri. Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska županija bili su partneri suradnici. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 114.201,47 EUR.

IMG 0457 copy copy

IMG 0458 copyIMG 0462 copyIMG 0464 copyIMG 0472 copy copy

 

 

 

 

 

 

 

 

EU

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci