30 tra 2015

ODRŽANA ZAJEDNIČKA MEĐUNARODNA RADIONICA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA COMMON CROSS BORDER STRATEGY

U srijedu, 29. travnja 2015. godine u Koprivnici, u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, održana je zajednička međunarodna radionica svih projektnih partnera u okviru provedbe projekta COMMON CROSS BORDER STRATEGY (CCBS). Radionici su uz predstavnice PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, predstavnicu Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Koprivničko-križevačke županije te predstavnika Glavnog korisnika projekta g. Márk Gábora, prisustvovali i g. László Sitányi, direktor Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja, g. Zoltán Pámer, Voditelj odjela za međunarodnu suradnju Agencije za regionalni razvoj Južnog Zadunavlja te g. Zoltán Haász, vanjski ekspert za teritorijalni razvoj županije Somogy.

Na radionici se raspravljalo o potencijalnoj budućoj suradnji projektnih partnera na prekograničnim projektima za apliciranje na natječaje u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova iz novog Operativnog programa Mađarska-Hrvatska za razdoblje 2014.-2020. Od prioritetnih područja projekata obje strane su iskazale interes za projekte koji potiču razvoj županijskog gospodarstva, projekte vezane za turizam i zaštitu okoliša, međuinstitucionalnu suradnju te projekte iz sektora obrazovanja.

U drugom dijelu radionice sublimirane su sve dosadašnje aktivnosti projekta CCBS, a predstavnik Glavnog korisnika projekta g. Márk Gábor je napomenuo da od projektnih aktivnosti još preostaje organizacija Završne konferencije čiji je termin planiran za kraj svibnja u Kaposvaru.

Paralelno sa navedenom radionicom u prostorima PORE, u prostorima Koprivničko-križevačke županije odvijao se radni sastanak župana Koprivničko-križevačke županije g. Darka Korena i zamjenika župana g. Darka Sobote te župana i zamjenika župana županije Somogy g. Gergelya Jakó i g. Norberta Biró. Sastanku je prisustvovala i ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja gđa. Melita Birčić, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije g. Zlatko Filipović, voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Koprivničko-križevačke županije g. Vladimir Šadek te voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol Koprivničko-križevačke županije gđa. Melita Ivančić. Radni sastanak je održan u cilju nastavka dosadašnje suradnje dviju županija te zajedničke pripreme projekata za apliciranje na nove natječaje u okviru spomenutog Operativnog programa Mađarska-Hrvatska za razdoblje 2014.-2020.

Nakon sastanka održana je i press konferencija na kojoj su župan Koprivničko-križevačke županije i župan županije Somogy sa suradnicima naglasili vrlo uspješnu dosadašnju suradnju ne samo između dviju županija, već i između brojnih institucija i ostalih partnera s obje strane granice koji su zajednički proveli velik broj EU projekata.

IMG 0238IMG 0242IMG 0233

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci