17 lis 2014

ODRŽANA RADIONICA ”EDUKACIJA O EU FONDOVIMA ZA POTREBE GOSPODARSTVA” U OKVIRU PROVEDBE POTPROGRAMA V. MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU U KRIŽEVCIMA

U okviru Potprograma V. “Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije” Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je 17. listopada 2014. godine u Križevcima organizirala radionicu na temu ”Edukacija o EU fondovima za potrebe gospodarstva”.

Cilj radionice je bio informirati predstavnike privatnog sektora s područja Koprivničko-križevačke županije o aktualnim natječajima iz EU fondova, upoznati ih s načinom popunjavanja prijavnih obrazaca, obrazaca proračuna te im pružiti konkretnu stručnu pomoć za pripremu i apliciranje EU projekata na fondove EU.

Na početku radionice je sve prisutne pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca gospodin Tomislav Katanović.

Na navedenoj radionici svi sudionici su upoznati sa raspoloživim EU izvorima financiranja u financijskom razdoblju 2014.-2020. kao i razlikama između Europskih strukturnih i investicijskih fondova te Programa Unije. U nastavku su prezentirani aktualni natječaji iz EU fondova odnosno predstavljen je natječaj iz Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa ”Razvoj ljudskih potencijala” 2007.-2013. – ”Obrazovanje za poduzetništvo i obrt” te natječaj iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa „Regionalna konkurentnost” 2007.-2013. – ”Poboljšanje informacijsko-komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa”.

Nakon prezentacija je detaljno objašnjen način popunjavanja prijavnog obrasca A u online MIS sustavu na konkretnom primjeru.

Izvođač edukacije je bila PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

IMG 3980 - CopyIMG 3998 - CopyIMG 4004 - Copy

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci