01 lis 2014

ODRŽAN 5. SASTANAK RADNE GRUPE ZA IZRADU ŽUPANIJSKE RAZVOJNE STRATEGIJE

Dana 30. rujna 2014. godine u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održan je 5. radni sastanak Radne grupe za izradu i izvještavanje o provedbi Županijske razvojne strategije za razdoblje 2014.-2020. godine na temu utvrđivanje ciljeva, prioriteta i mjera.

Uvodno je ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, obavijestila članove Radne grupe kako je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dalo naputak o produljenju važenja postojeće Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije 2011.-2013. godine i na 2015. godinu, te predstavila gospođu Maju Hranilović, direktoricu tvrtke Ecorys Hrvatska d.o.o. koja je ugovoreni ex-ante evaluator izrade Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za period do 2020. godine.

Gospođa Hranilović je kroz prezentaciju predstavila tematske ciljeve Strategije Europa 2020, nacrte Operativnih programa „Konkurentnost i kohezija” i „Učinkoviti ljudski potencijali”, te nacrt Programa Ruralnog razvoja RH 2014.-2020.. Navedeni dokumenti predstavljaju temeljni okvir za utvrđivanje ciljeva, prioriteta i mjera kod izrade županijskih razvojnih strategija do 2020. godine.

Uslijedila je rasprava o potrebi i načinu povezivanja stavki u proračunima jedinica lokalne samouprave i županije s mjerama Županijske razvojne strategije.

Na kraju sastanka je dogovoreno da članovi Radne grupe dostave prijedloge mjera iz svoje nadležnosti do 1. studenoga 2014. godine na obrascima koji će im biti dostavljeni zajedno sa zapisnikom sa sastanka.

IMG 3555IMG 3552 copy

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci