01 srp 2014

DAN POVRĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2014. GODINE

Ovogodišnji, deseti po redu Dan povrća Koprivničko-križevačke županije održat će se u subotu 5. srpnja 2014. godine na već tradicionalnoj lokaciji središnjeg gradskog trga – Zrinskog trga u Koprivnici, a u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Poljoprivredne savjetodavne službe, Podravke d.d., Hrvatskog agronomskog društva – Agronomskog društva Koprivnica, Udruge proizvođača povrća Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Dan povrća je jednodnevna edukativno-promotivna manifestacija koja se održava s ciljem promocije proizvođača povrća s područja Koprivničko-križevačke županije i njihovog povezivanja s kupcima, a sastoji se od promotivno-prodajne izložbe povrća, stručnih predavanja i obilaska poljoprivrednih površina zasađenih povrćem.

Ovogodišnja stručna predavanja održat će se na temu gnojidbe povrća vodotopivim gnojivima, gnojidbe u stresnim uvjetima, gnojidbe u intenzivnom uzgoju te utjecaj stresa na fiziološke poremećaje razvoja povrća, dok će predstavnik Ministarstva poljoprivrede gospodin Marin Kukoč predstaviti prijedlog nacrta Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.

Predstavljanje prijedloga nacrta Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. ima dodatnu važnost obzirom da je u tijeku Javna rasprava o nacrtu prijedloga Programa i Strateške studije utjecaja na okoliš (SEA) navedenog dokumenta. Javna rasprava (uključujući javni uvid i javno izlaganje) će trajati do 12. srpnja 2014. godine nakon ćega će biti proslijeđen Europskoj komisiji na službeno odobrenje.

Proizvođači povrća s područja Koprivničko-križevačke županije izlagat će i prodavati svoje proizvode na središnjem gradskom trgu u Koprivnici, u subotu 5. srpnja 2014. godine u vremenu od 9,00 do 14,00 sati, a stručna predavanja održavat će se u prostorima Pučkog otvorenog učilišta na Trgu bana Jelačića u Koprivnici u vremenu od 10,00 do 12,00 sati.

Nakon stručnih predavanja za sve sudionike bit će organiziran obilazak povrtlarske proizvodnje obitelji Pajska iz Kloštra Podravskog i obitelji Strunjak iz Prugovca.

Dani povrća 2014

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci