23 sij 2014

PROVEDBA SEMINARA NA TEMU PRIPREME EU PROJEKATA ZA VISOKOOBRAZOVANE NEZAPOSLENE OSOBE U OKVIRU PROJEKTA EU COMPASS2

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područna služba Križevci dana 21. i 22. siječnja 2014. godine u Koprivnici organizirala dvodnevnu radionicu za pripremu EU projekata.

Navedena edukacija se provodila u okviru projekta EU COMPASS2, odobrenog u okviru trećeg natječaja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013., a bila je namijenjena visokoobrazovanim nezaposlenim osobama te poduzetnicima početnicima s područja Koprivničko-križevačke županije.

Djelatnici PORE tijekom dva dana educirali su petnaestak visokoobrazovanih nezaposlenih osoba na temu Upravljanje projektnim ciklusom – PCM s ciljem jačanja kapaciteta ove ciljane skupine što će dugoročno doprinjeti boljoj apsorpciji EU fondova.

Radionica je započela uvodom u projektni ciklus, izradom stabla problema i stabla ciljeva temeljenih na konkretnim projektnim idejama polaznika, te razradom logičke matrice i proračunom projekta. Polaznike se upoznalo s PRAG priručnikom o pravilima sekundarne nabave u EU projektima, natječajom za bespovratna sredstva iz EU fondova (Upute za prijavitelje). Isto tako svim polaznicima prezentirani su praktični primjeri EU projekata s naglaskom na najčešće greške u pripremi i provedbi EU projekata.

Ovom radionicom PORA je uspješno provela sve edukativne aktivnosti planirane projektom što je uključivalo provedbu dvije jednodnevne radionice na temu strukturnih fondova, te trodnevnu edukaciju na temu Kako započeti vlastiti posao.

Navedenim radionicama je ukupno prisustvovalo stopetnaest polaznika s područja Koprivničko-križevačke županije.

U veljači i formalno završava provedba projekta EU Compass2, te još predstoji održavanje Završne konferencije projekta u Koprivnici.

IMG 2013

IMG 1994

IMG 1989

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci