23 sij 2014

ODRŽAN SEMINAR U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA EU COMPASS2 U MAĐARSKOM GRADU ZALAEGERSZEG

U okviru provedbe projekta EU COMPASS2, Zaklada za razvoj poduzetništva županije Zala iz Republike Mađarske, organizirala je 21. siječnja 2014. godine u Zalaegerszegu seminar vezan za mogućnosti gospodarskog razvoja u Mađarskoj u periodu 2014. – 2020. godine, te je u okviru seminara održana i edukacija na temu Vještine upravljanja projektom – Project cycle managemet (PCM).

Radionici je prisustvovalo petnaestak predstavnika privatnog i javnog sektora s područja mađarske županije Zala, kao i predstavnica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Na početku radionice prisutne je pozdravio direktor Zaklade za razvoj poduzetništva županije Zala g. Nagy András, te se osvrnuo na razdoblje prije EU i naglasio utjecaj Republike Mađarske kod priprema Republike Hrvatske za ulazak u EU.

Zatim je projekt menadžer gđica. Halász Eszter predstavila projekt EU COMPASS2 dok je projekt menadžer g. Szabó Károly govorio o mogućnostima gospodarskog razvoja u Mađarskoj u periodu 2014. – 2020. godine. Ujedno su predstavljeni i nadolazeći Gospodarski inovacijski operativni program (GINOP) i Teritorijalni operativni program (TOP) u Mađarskoj, te smjernice ruralnog razvoja županije Zala.

Nakon toga je g. Szabó László s mađarskog sveučilišta Pannon započeo s edukacijom na temu Project cycle management (PCM).

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci