21 sij 2014

OTVOREN JAVNI POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA IZ EUROPSKOG FONDA ZA REGIONALNI RAZVOJ „JAČANJE KAPACITETA ZA ISTRAŽIVANJE, RAZVOJ I INOVACIJE“

U okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. unutar Prioritetne osi 2: Jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, mjere 2.2. Istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, sufinanciranog putem Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) objavljen je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije”.

Glavni cilj ovog Poziva je usmjeriti istraživanja prema potrebama gospodarstva, podržavajući projekte istraživanja, razvoja i inovacija u suradnji s partnerom iz poslovnog sektora.

Strateški cilj ovog Poziva je u skladu s prioritetnom osi 2. OPRK-a 2007. – 2013., a to je poticati inovacije i izvrsnost u istraživanjima pomoću: izgradnje kapaciteta javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih organizacija za transfer tehnologije i bolju suradnju s gospodarstvom; približavanja istraživanja, inovacija i izvrsnosti u istraživanjima potrebama hrvatskog gospodarstva; poboljšanja općih uvjeta za IRI aktivnosti pružanjem podrške ljudskim kapacitetima i putem investicija u potrebnu istraživačku opremu; poticanje komercijalizacije rezultata istraživanja, inovacija te izvrsnosti u istraživanjima putem IRI aktivnosti usmjerenih na potrebe gospodarstva.

U ovom Pozivu, potpora se daje industrijskom istraživanju i eksperimentalnom razvoju (inovacijskim projektima).

Cilj potpore su: aktivnosti u području industrijskog istraživanja u suradnji s dionikom iz industrije/poslovnog sektora koji djeluje kao partner u projektu. Rezultati aktivnosti će imati potencijalno komercijalnu primjenu i/ili stvoriti nova relevantna znanja (potrebna istraživačka oprema); aktivnosti u području eksperimentalnog razvoja u suradnji s dionikom iz industrije/poslovnog sektora koji djeluje kao partner u projektu, uključujući i aktivnosti provjere inovativnog koncepta koje imaju za cilj tehnički i tržišno provjeriti i potvrditi rezultate istraživanja i/ili dokazati da je novi proces ili tehnika izvediva te da se potencijalno može koristiti za komercijalnu primjenu. Temeljne istraživačke aktivnosti unutar projekata neće biti područje potpore u okviru ovog Poziva.

Prihvatljivi prijavitelji: znanstvene institucije, visoka učilišta.

Ukupni indikativni proračun Poziva iznosi 70.725.400,42 HRK od čega doprinos Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 60.116.590,35 HRK, a nacionalni doprinos iznosi 10.608.810,07 HRK.

Minimalni intenzitet potpore: 1.525.000,00 HRK

Maksimalni intenzitet potpore: 7.625.000,00 HRK

Postotak financiranja projekta je do 100% ukupnih troškova prijavitelja i do 80% ukupnih troškova partnera.

Javni poziv otvoren je do 10. ožujka 2014. godine.

Više o samom natječaju te popratnoj dokumentaciji, možete pronaći na sljedećem linku: http://www.strukturnifondovi.hr/contest/open/jacanje-kapaciteta-za-istrazivanje-razvoj-i-inovacije.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48000 Koprivnica, te na broj telefona 048 621 978 ili e-mail adresu: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci