18 stu 2013

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA REThINK – „REGIONAL TRANSFER AND INTEGRATON OF VET PRACTICES ON SUSTAINABLE DEVELOPMENT“

logo REThINK

 

Dana 15. studenog 2013. godine u Županijskoj palači grada Varaždina, a u organizaciji vodećeg partnera u projektu Agencije za razvoj Varaždinske županije AZRE održana je početna konferencija projekta REThINK – „Regional transfer and integraton of VET practices on sustainable development”.

Projekt je predstavnicima partnera i medija predstavio direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Nikola Kučiš koji je ujedno i istaknuo kako će se kroz provedbu aktivnosti projekta educiranja trenera i programa osposobljavanja dionika regionalnog razvoja, doprinijeti usklađivanju regionalnog razvoja i strukovnog obrazovanja s potrebama tržišta rada.

Konferenciji su prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Martin Hajdinjak.

Cilj projekta REThINK je stvoriti temelje za pozicioniranje regionalnoga razvoja kao važnog sektora u nacionalnom i međunarodnom strukovnom obrazovanju i njegovo usklađivanje s potrebama tržišta rada.

Partneri u projektu su BLUEWATERS Environmental Conslutants iz Austrije, Zanstveno – raziskovalno središče Bistra Ptuj iz Slovenije, Agencija za potporu regionalnom razvoju Košice iz Slovačke, Kujawsko – Pomorskie regija iz Poljske te razvojne agencije iz Krapinsko-zagorske, Međimurske, Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije: ZARA, REDEA, ZACORDA i PORA.

Projektne aktivnosti obuhvaćaju razvoj programa za trenere regionalnoga razvoja, stvaranje modula za voditelje regionalnoga razvoja, suradnika u regionalnom razvoju i za pomoćnika voditelja te stvaranje portala za obrazovanje na daljinu usmjerenog isključivo na dionike regionalnoga razvoja.

Provedbom navedenih aktivnosti stvorit će se temelji za uključivanje regionalnog razvoja kao posebnog segmenta u strukovnom obrazovanju.

Projekt REThINK započeo je s provedbom 1. studenog 2013. godine i trajati će do 31. listopada 2015. godine.

Ukupna vrijednosti projekta je 278.870,64 EUR.

Projekt je odobren je za financiranje u sklopu Programa za cjeloživotno učenje, potprograma Leonardo da Vinci – Prijenos inovacija.

1511-rethink-51511-rethink-6

 

 

 

 

 

LOGO PROGRAMA RETHING

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci