02 lis 2023

MINISTARSTVO TURIZMA I SPORTA – JAVNI POZIV ZA PROMOCIJU I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH I UMJETNIČKIH ZANIMANJA U 2023. GODINI

Ministarstvo turizma i sporta je, s ciljem jačanja kompetencija učenika srednjih strukovnih i umjetničkih škola i razvijanja svijesti o mogućnostima razvoja karijere u turizmu, objavilo Javni poziv za promociju i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam u 2023. godini.

Sredstva su namijenjena za projekte koji nude:

  • doprinos povezivanju obrazovnog sustava i poslodavaca u turizmu,
  • poboljšanju pristupačnosti turistima s invaliditetom te,
  • ublažavanju utjecaja turizma na klimu i okoliš i obratno (ublažavanje – smanjivanje emisija stakleničkih plinova mjerama npr. energetske učinkovitosti, elektro-mobilnosti i sl. te prilagodbu klimatskim promjenama – korištenje rješenja zelene infrastrukture, digitalnih rješenja za rano uzbunjivanje o toplinskim valovima i ekstremnim vremenskim događajima, smanjenje otpada, i sl.

Projekte mogu prijaviti srednje strukovne, umjetničke i mješovite škole s učenicima upisanim isključivo u strukovna ili umjetnička zanimanja čiji su osnivači Grad Zagreb, županija ili Republika Hrvatska.

Iznos zatraženih sredstava može najviše biti 5,5 tisuća EUR, ukoliko se prijavljuje jedna škola, odnosno 11 tisuća EUR ukoliko se prijavljuju dvije ili više škola.

Prioritete za dodjelu bespovratnih sredstava imat će projekti koje prijavljuju najmanje dvije škole partneri iz različitih obrazovnih sektora, koji uključuju i pridružene partnere iz javnog, privatnog i/ili civilnog sektora te koji su usmjereni na učenike osnovnih škola.

Javni poziv otvoren je do 30. listopada 2023. godine.

Više informacija o Javnom Pozivu dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci