19 ruj 2013

NAJAVA EDUKACIJE „ IZRADA STUDIJA PREDIZVEDIVOSTI/STUDIJA IZVEDIVOSTI/ANALIZA TROŠKOVA I KORISTI ” U OKVIRU POTPOGRAMA V.; MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Međimurje organizira dvije trodnevne radionice na temu „Izrada studija predizvedivosti/studija izvedivosti/analiza troškova i koristi” u okviru Potpograma V., Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Prva trodnevna radionica održat će se u razdoblju od 23. do 25. rujna 2013. godine, u prostoru PORE u Koprivnici, a druga će se održati u listopadu u Čakovcu.

Radionica je namijenjena regionalnim koordinatorima s područja Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

Navedene edukacije Regionalni koordinatori ugovaraju za jačanje vlastitih kapaciteta s ciljem što bolje pripremljenosti za apliciranje projekata na strukturne i kohezijski fond. Pri apliciranju projekata naročito infrastrukturnih i onih iz sfere zaštite okoliša na strukturne fondove i kohezijski fond nužno je znanje vezano za izradu studija predizvedivosti/studije izvedivosti/analiza troškova pošto je CBA sastavni dio projektne dokumentacije.
Regionalnim koordinatorima od iznimnog je značaja stjecanje specifičnog znanja jer preuzimaju sve značajniju i odgovorniju ulogu pri pripremi i prijavi razvojnih projekata s područja njihovih županija na strukturne i kohezijski fond. Kraljnji rezultat bit će bolja priprema i provedba razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz pretpristupnih fondova EU, te veća iskorištenost sredstava iz nadolazećih fondova.
Izvođač edukacije biti će tvrtka Illyricum d.o.o.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci