17 ruj 2013

USPJEŠNO ODRŽANA JEDNODNEVNA EDUKACIJA NA TEMU „RASPOLOŽIVI FONDOVI ZA FINANCIRANJE PROJEKATA NAKON ULASKA REPUBLIKE HRVATSKE U EU“

PORA Razvojna agencije Podravine i Prigorja u okviru provedbe projekta EU Compass2 dana 16. rujna 2013. godine održala je jednodnevnu radionicu na temu „Raspoloživi fondovi za financiranje projekata nakon ulaska Republike Hrvatske u EU”.

Radionici je prisustvovalo 30-ak sudionika, poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije, predstavnika jedinica lokalne samouprave te predstavnici projektnih partnera.

Na samom početku prisutni su upoznati s „Raspoloživim EU fondovima nakon ulaska Republike Hrvatske u EU”, predstavljen je sustav programiranja na razini RH za razdoblje od 2014. do 2020. godine te su prezentirane razlike između pretpristupnih fondova i nadolazećih strukturnih fondova.

Predstavljene su i raspoložive mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za poticanje zapošljavanja budući da je od 01. srpnja 2013. godine na snazi paket novih mjera zanimljivih poduzetnicima i mladim visokoobrazovanim osobama.

Prezentirana su kreditna sredstva Hrvatske banke za obnovu i razvoj kako bi prisutne informirali o povoljnijim mogućnostima kreditiranja njihovog poslovanja.

PORA već niz godina provodi EU projekte te je gotovo svu opremu nabavila putem projekata što je ujedno bila prilika da se prisutnima predstavi oprema nabavljena iz EU projekata te ih se upozna s mogućnostima traženja informacija putem EU kioska koji je postavljen u edukacijskoj dvorani PORE.

EU Compass2 edukacija Raspolozivi EU fondovi1EU Compass2 edukacija Raspolozivi EU fondovi2EU Compass2 edukacija Raspolozivi EU fondovi4EU Compass2 edukacija Raspolozivi EU fondovi3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci