05 ruj 2013

ODRŽANA DVODNEVNA RADIONICA NA TEMU „FINANCIJSKO UPRAVLJANJE I KONTROLA PROVEDBE PROJEKTA FINANCIRANIH IZ EU FONDOVA“ U OKVIRU POTPOGRAMA V.

PORA Razvojna agencija kao regionalni koordinator za područje Koprivničko-križevačke županije u okviru Potprograma V. „Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije” Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU organizirala je u periodu od 03. do 04. rujna 2013. godine drugu dvodnevnu edukaciju pod nazivom Financijsko upravljanje i kontrola provedbe projekta financiranih iz EU fondova”.

Edukacija je održana u prostorima PORE Razvojne agencije u Koprivnici, Florijanski trg 4.

Edukaciji je prisustvovalo tridesetak djelatnika lokalne i regionalne samouprave, institucija i predstavnika javnog sektora s područja Koprivničko-križevačke županije.

Cilj edukacije bio je upoznavanje polaznika s razvojem sustava financijskog upravljanja i kontrole i aktivnostima koje je potrebno provesti kako bi se sustav dalje razvijao, u cilju poboljšanja financijskog upravljanja i odlučivanja radi ostvarenja ciljeva korisnika proračuna te obavljanja poslova na pravilan, etičan, ekonomičan, učinkovit i djelotvoran način.

Tijekom održavanja edukacije sudionici su slušali slijedeće teme: Što je projekt i planiranje projekta, Planiranje financija projekta, (Uspostava učinkovitog sustava financijskog upravljanja i kontrole), Proces ugovaranje s Europskom Komisijom; Bespovratna sredstva, Usluge, Roba, Radovi, Osnovna načela financijskog upravljanja; Dokumentacija, Nabava, Imovina, Plaće i naknade, Organizacija procesa bankovno poslovanje, Proračun, Financijsko izvještavanje, Financijsko izvještavanje, Porezi i revizija; PDV, porez na dohodak, Postupak revizije te Najčešće nepravilnosti kod implementacije.

Osim navedenog teorijskog dijela, polaznici su nakon svake obrađene cjeline tijekom dva dana trajanja edukacije izrađivali praktične vježbe i tako novostečena znanja utvrdili na praktičnim primjerima.

Izvođač edukacije bila je Superna d.o.o.

radionica financijsko upravljanje 1radionica financijsko upravljanje 2radionica financijsko upravljanje 3radionica financijsko upravljanje 4

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci