04 ruj 2013

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU FORUMA MLADIH ZA OBRAZOVANJE I OSPOSOBLJAVANJE

Obavještavamo vas da će se od 17. do 18. listopada u Bruxellesu održati Forum mladih za obrazovanje i osposobljavanje (The Education, Trainining and Youth Forum).

Cilj Foruma jest godišnje okupljanje različitih sudionika koji će raspravljati o ključnim politikama razvoja povezanih sa strategijom Europa 2020, strateškim okvirom Europske suradnje u obrazovanju i osposobljavanju (ET2020) te Europskom strategijom za mlade.

Ovogodišnji će Forum promovirati ideju “Zajedničkim radom za reforme” naglašavajući nužnost suradnje između donositelja odluka i ključnih sudionika kako bi se pospješila provedba reformi na regionalnom i nacionalnom planu, osobito kroz mogućnosti koje pruža novi EU program za obrazovanje, osposobljavanje i mlade, Erasmus+ 2014.-2020.

Bit će to prilika za sudionike da zajedno razmisle o načinima na koje mogu pridonijeti provedbi inicijativa za modernizaciju obrazovnog sustava i sustava osposobljavanja, povećavanja razina vještina te jačanja sudjelovanja mladih u društvu.

Da bi se mogla pripremiti otvorena i bogata rasprava na Forumu, pozivaju se svi na sudjelovanje u online pripremi prije samog Foruma iznošenjem svojih ideja o tome kako pridonijeti promjenama. Rezultati će se upotrijebiti kao polazište za rasprave za vrijeme Foruma.

Rok za slanje ideja je 4. listopada 2013. godine.

Anketu možete do 4. listopada ispuniti na sljedećem linku: https://www.surveymonkey.com/s/education-and-training-forum-2013

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci