24 lip 2013

ODRŽANO STUDIJSKO PUTOVANJE U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA INVESTrategy

U okviru provedbe projekta INVESTrategy od 19. do 21. lipnja 2013. godine u Mađarskoj, u organizaciji projektnog partnera Gospodarske i industrijske komore županije Zala održano je trodnevno studijsko putovanje.

Cilj studijskog putovanje bilo je upoznavanje s primjerima dobre prakse u Mađarskoj, tj. primjerima izravnih stranih ulaganja te je održana i edukacija s ekspertima za privlačenje stranih ulaganja kako bi prisutni stekli saznanja na koji način i kojim alatima je Mađarska uspjela privući strane ulagače.

Tijekom trodnevnog putovanja sudionici su imali priliku posjetiti pet odabranih stranih ulagača: BUW Mađarska (call centar), Hauni (proizvođač strojeva za preradu duhana), Zsolnay (proizvođač porculana), Cezar (proizvođac pjenušca), Flextronics (proizvodnja elektronskih dijelova za bijelu tehniku, mobilne uređaje, proizvodnja vodomjera, proizvodnja dijelova za solarnu tehnologiju..) i tvrtka Coats (proizvodnja konca).

Studijskom putovanju prisustvovali su predstavnici svih projektnih partnera te predstavnici Županija (Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske) koji su odgovorni za upite stranih ulagača.

Projekt INVESTrategy odobren je za sufinanciranje u okviru trećeg javnog poziva IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Glavni korisnik projekta je REDEA regionalna razvojna agencija Međimurje d.o.o. Projektni partneri su AZRA Agencija za razvoj Varaždinske županije d.o.o., PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Gospodarska i industrijska komora županije Zala iz Mađarske.

Projekt INVESTrategy ima za opći cilj povećati priljev izravnih stranih ulaganja u pogranično područje hrvatskih županija – Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije te mađarske županije Zala. Također, ciljevi projekta su jačanje kapaciteta lokalnih eksperata za privlačenje izravnih stranih ulaganja, definiranje odgovarajućih i učinkovitih alata za promociju investicijskih potencijala pograničnog područja te jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave za komunikaciju s potencijalnim investitorima.

INVESTrategy studijsko putovanje 1INVESTrategy studijsko putovanje 2INVESTrategy studijsko putovanje 3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci