20 lip 2013

SVEČANO PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “E-POSLOVANJE”

Dana 19. lipnja 2013. godine u prostorima Informacijskog centra Europske unije u Zagrebu održano je svečano predstavljanje projekta “e-Poslovanje” (Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja, Faza II.) te ujedno i prezentacija dosadašnjih iskustava korisnika I. faze provedbe projekta i potpisivanje Ugovora deset poduzetničkih potpornih institucija, korisnika II. faze provedbe projekta.

Cilj projekta “e-Poslovanje” je pojačati konkurentnost hrvatskih malih poduzetnika podizanjem razine njihova znanja i angažmana u području e-poslovanja.

Tijekom svečanog predstavljanja projekta “e-Poslovanje” prisutnima je zaželio dobrodošlicu i nastavak uspješne suradnje ministar Poduzetništva i obrta Gordan Maras, dok su uvodnu riječ o samom projektu održali direktor projekta Ecorys Polska Radoslaw Piontek i direktorica tvrtke Ecorys Hrvatska d.o.o. Maja Hranilović.

Kratku prezentaciju o samom projektu sudionicima su ispred Ministarstva poduzetništva i obrta održali voditelji projekta Vlatko Martinović i Monika Begović, dok je ispred tvrtke Ecorys Polska prezentaciju održao voditelj projektnog tima Laszek Jukubowski.

Svoja iskustva iz I. faze provedbe projekta predstavila je ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, koja se ujedno i zahvalila svima onima koji su bili uključeni u provedbu I. faze projekta, a onima koje su ušli u II. fazu poželjela je puno uspjeha u provedbi. Nakon ravnateljice PORE, svoja iskustva iz provedbe I. faze projekta predstavio je i Ivan Plačko, direktor TIC iz Međimurja.

Nakon uvodnog dijela i prezentacija uslijedila je svečanost potpisivanja ugovora koje su potpisali predstavnici deset poduzetničkih potpornih institucija koje su ušle u II. fazu provedbe projekta i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Prva faza projekta “e-Poslovanje” uspješno je provedena tijekom perioda između 2010. i 2012. godine, a u njoj je jedna od deset poduzetničkih potpornih institucija koje su prve dobile mogućnost opremanja informatičke radionice i edukacije poduzetnika kroz primjenu instrumenata e-poslovanja, PORA Razvoja agencija Podravine i Prigorja.

U drugoj fazi projekta, odabrano je 10 novih poduzetničkih potpornih institucija koje će u okviru projekta također dobiti informatičku opremu u ukupnoj vrijednosti od 500.000 eura koja će pripomoći razvoju e-poslovanja poduzetnika u njihovim sredinama. Ukupna vrijednost ove faze iznositi će oko 10 milijuna kuna. Projekt će trajati 22 mjeseca – počevši od siječnja 2013. godine pa do studenog 2014. godine.

Glavni partner projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta RH.

Projekt “e-Poslovanje” financiran je sredstvima iz IPA Programa Europske unije, komponente IIIC Regionalna konkurentnost i Vlade RH, a provodi ga tvrtka ECORYS Polska u konzorciju s ECORYS Nederland, Coris Educom i Eurecnom.

e-poslovanje-2.faza 1e-poslovanje-2.faza 2e-poslovanje-2.faza 3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci