24 lip 2013

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI IZMEĐU LAG-A „PODRAVINA“ I ZSELICI LÀMPÀSOK VIDÈKFEJLESZTÈSI EGYESÜLET, LAG-A IZ KAPOŠVARA

Dana, 20. lipnja u prostoru Hotela Picok u Đurđevcu potpisan je Sporazum o suradnji između LAG-a „PODRAVINA” i Zselici Làmpàsok Vidèkfejlesztèsi Egyesület, LAG-a iz Republike Mađarske iz Kapošvara.

Sporazum o suradnji između ova dva LAG-a omogućuje inteziviranje suradnje na području planiranja i provedbe zajedničkih projekata.

Potpisivanju sporazuma prethodili su pozdravni govori i predstavljanje obje Lokalne akijske grupe, a osim tridesetak gostiju iz Republike Mađarske, prisustvovali su i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, Darko Sobota, pročelnik Upavnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Koprivničko-križevačke županije, Denis Maksić, ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Melita Birčić te predstavnik Ministarstva poljoprivrede, Ivan Ciprijan.

Predstavnici i članovi LAG-a iz Kapošvara boravili su dva dana na području LAG-a „PODRAVINA”. Posjetili su đurđevački Stari grad, Đurđevačke pijeske, tvornicu Rasco, Crne jarke, seosko gospodarstvo Đure Šipeka, OPG Krošnjar u Glogovcu (osim domaćina predstavili su se i OPG Grošek te EKO-OPG PRVČIĆ), Galeriju Hlebine te OPG Cepetić u Virju.

Potpisivanjem ovoga važnog dokumenta, osigurat će se buduća zajednička suradnja na području ruralnoga razvoja i primjene LEADER pristupa te povlačenja sredstava iz fondova EU.

LAG-potpisivanje1LAG-potpisivanje2LAG-potpisivanje3LAG-potpisivanje5LAG-potpisivanje6LAG-potpisivanje7LAG-potpisivanje8LAG-potpisivanje9LAG-potpisivanje10LAG-potpisivanje11LAG-potpisivanje12

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci