13 stu 2012

ODRŽANO PRVIH PET RADIONICA ZA IZRADU LOKALNE RAZVOJNE STRATEGIJE LAG-A PODRAVINA

Tijekom mjeseca studenoga održano je prvih pet od ukupno devet radionica koje se provode u okviru izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a Podravina. Radionice su održane u prostoru Općine Ferdinandovac, Društvenom domu u Goli, prostoru Općine Novigrad Podravski, prostoru Općine Hlebine i u prostoru Grada Đurđevca.

Radionice je organizirao LAG Podravina u suradnji s POROM Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja koja pruža tehničku pomoć pri izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a Podravina.

Radionice su podjeljene po sektorima, a vodila ih je gospođa Tihana Kraljić, voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja.

Osim predstavnika PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca na radionicama su prisustvovali i predstavnici civilnog, javnog i gospodarskog sektora s područja LAG-a Podravina.

Cilj radionica je izraditi SWOT analizu područja LAG-a Podravina te definirati viziju, ciljeve prioritete i mjere za područje LAG-a Podravina.

Putem radionica, ali i internetskih stranica osnivača prikupljaju se projektni prijedlozi s ciljem stvaranja baze projekata koje će se ocjenjivati prema unaprijed utvrđenim kriterijima te će se projektne ideje koje ostvare najveći broj bodova uključiti u Akcijski plan provedbe Lokalne strategije razvoja LAG-a Podravina.

Pozivamo sve zainteresirane građane, trgovačka društva, OPG-e, zadruge, udruge, javne ustanove i širu zainteresiranu javnost s područja LAG-a (grad Đurđevac te općine Drnje, Ferdinandovac, Gola, Hlebine, Kalinovac, Molve, Novigrad Podravski, Novo Virje, Podravske Sesvete, Virje) da prisustvuju radionicama kako bismo uz pomoć vaših ideja i projektnih prijedloga što kvalitetnije izradili Lokalnu strategiju razvoja te time doprinijeli razvoju Podravine.

RASPORED RADIONICA:

GOSPODARSKI SEKTOR: 14. studenoga – MOLVE, Trg kralja Tomislava

                                      28. studenoga – DRNJE, Trg kralja Tomislava 29

CIVILNI SEKTOR:           26. studenoga – KALINOVAC, Dravska ulica 3

JAVNI SEKTOR:              27. studenoga – VIRJE, Trg dr. Franje Tuđmana bb

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci