03 ruj 2012

ODRŽAN ZAJEDNIČKI NASTUP PODUZETNIKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NA 7. MEĐUNARODNOM VOĆARSKOM SAJMU U DONJEM KRALJEVCU

U organizaciji Općine Donji Kraljevec te u suorganizaciji Poljoprivredne savjetodavne službe i Agronomskog fakulteta u Zagrebu, od 31. kolovoza do 02. rujna 2012. godine održan je 7. po redu Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu.

v01   v02  v03 

 

 

 

Sajam je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Međimurske županije i Hrvatske gospodarske komore u prostorima Sportske dvorane u Donjem Kraljevcu.

Svečano otvorenje održano je u petak 31. kolovoza 2012. godine u 10,00 sati, a Sajam je svečano otvorio ministar poljoprivrede gospodin Tihomir Jakovina. Svečanosti otvorenja prisustvovali su brojni visoki dužnosnici među kojima i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Uz izložbeno-prodajni dio na kojem su predstavljene voćne sadnice, svježe i sušeno voće, voćarska mehanizacija, sustavi za navodnjavanje, sustavi za obranu od tuče, sustavi za obranu od mraza, postrojenja za skladištenje i čuvanje voća, strojevi za preradu voća repromaterijal za voćarstvo i voćne prerađevine, Sajam je obuhvatio i niz stručnih predavanja te okrugli stol Hrvatske voćarske zajednice na temu: „Procjena berbe, otkupa i uspoređivanja cijena za urod jabuka 2012. godine te informacija o visini tržišne potpore Ministarstva poljoprivrede”. U okviru izložbeno-prodajnog dijela Sajma i stručnih predavanja, predstavilo se preko 150 izlagača i predavača.

v05v07v06

 

 



PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove je godine u okviru promocije Koprivničko-križevačke županije organizirala predstavljanje poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije na zajedničkom izložbenom prostoru. Na ukupno 24 m2 unutarnjeg izlagačkog prostora predstavilo se 10 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije koji su predstavili svoje proizvode i asortiman vezan uz proizvodnju i preradu voća.

v04v08

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci