20 lip 2012

ODRŽANA 2. SJEDNICA ORGANIZACIJSKOG ODBORA MANIFESTACIJE DAN POVRĆA 2012. GODINE

U srijedu, 20. lipnja 2012. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je 2. sjednica Organizacijskog odbora manifestacije Dan povrća 2012. godine, čime se nastavilo s pripremama za 8. po redu manifestaciju Dan povrća Koprivničko-križevačke županije.

Ovogodišnji Dan povrća održat će se u subotu 7. srpnja 2012. godine na već tradicionalnoj lokaciji središnjeg gradskog trga – Zrinskog trga u Koprivnici, a u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Poljoprivredne savjetodavne službe, Podravke d.d., Hrvatskog agronomskog društva – Agronomskog društva Koprivnica, Udruge proizvođača povrća Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Dan povrća jednodnevna je manifestacija koja se održava s ciljem promicanja vrijednosti razvoja domaće proizvodnje i prerade povrća, a obuhvaća promotivno-prodajnu izložbu, stručna predavanja i obilazak poljoprivrednih površina zasađenih povrćem.

Proizvođači povrća s područja Koprivničko-križevačke županije moći će izlagati i prodavati svoje proizvode na središnjem gradskom trgu u Koprivnici u subotu 7. srpnja 2012. godine u vremenu od 9,00 do 14,00 sati, a kao i proteklih godina održat će se i izbor najljepše uređenog štanda.

Stručna predavanja održavat će se u prostorima Pučkog otvorenog učilišta na Trgu bana Jelačića u Koprivnici u vremenu od 10,00 do 12,00 sati, a do sada su definirane sljedeće teme:

– Organizacija tržišta povrća u EU, proizvođačke organizacije i klasteri;

– Tržni standardi za povrće;

– Novosti u primjeni sredstava za zaštitu bilja u proizvodnji povrća;

– Zakonska regulativa sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi;

– Certifikacija seljačke tržnice.

Nakon stručnih predavanja za sudionike će biti organiziran odlazak u Križevce gdje će se obići povrćarska proizvodnja u suvremenim plastenicima tvrtke KTC d.d. iz Križevaca.

Organizatori Manifestacije će i ove godine u svrhu promocije proizvođača povrća Koprivničko-križevačke županije pripremiti i Katalog proizvođača povrća s područja Koprivničko-križevačke županije u kojem će biti popisani svi proizvođači povrća Koprivničko-križevačke županije s podacima o zasijanim i zasađenim površinama u tekućoj proizvodnoj godini svakog pojedinog proizvođača, vrstama uzgajanog povrća, površinama pod plastenicima i staklenicima, načinima plasmana uzgojenog povrća i drugim podacima.

Pozivamo sve zainteresirane proizvođače povrća da iskoriste mogućnost promidžbe na ovogodišnjem Danu povrća i prijave se za izlaganje svojih proizvoda.

Za sve dodatne informacije obratite nam se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Koprivnica, Braće Radić 2/1, na broj tel: 048/621-978 ili na e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci