07 velj 2012

ODRŽAN PRVI INFO DAN I RADIONICA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA EU COMPASS I POZIV NA DRUGU RADIONICU ZA PODUZETNIKE – PREZENTACIJA NATJEČAJA „POTPORA JAČANJU KONKURENTNOSTI HRVATSKOG MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA“

U okviru provedbe projekta EU Compass, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorje je  u ponedjeljak, 06. veljače 2012. godine u zgradi Koprivničko-križevačke županije održala prvi informativni dan i radionicu za djelatnike Koprivničko-križevačke županije.

Informativnom danu i radionici prisustvovalo je 40-ak djelatnika Koprivničko-križevačke županije i predstavnika projektnih partnera s ciljem informiranja i edukacije o trenutno objavljenom trećem po redu javnom pozivu u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Na informativnom danu predstavljen je projekt EU Compass, zatim su održane prezentacije na teme mogućnosti korištenja sredstava iz pretpristupnih fondova EU za potencijalne prijavitelje iz Hrvatske te su prezentirani i svi objavljeni EU natječaji. Također je detaljno predstavljen treći javni poziv u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.; svi kriteriji prijave na natječaj, prihvatljivi troškovi, potrebna dokumentacija i mogućnosti prijave projektnih prijedloga, zatim provedba projekata i priprema kvartalnih izvješća. U drugom dijelu radionice detaljno je prezentiran Prijavni obrazac (Application Form), a na primjeru konkretne projektne ideje.

Tijekom prezentacije svi prisutni imali su priliku postavljati pitanja vezana uz sam natječaj, kao i uz popunjavanje potrebne prijavne dokumentacije.

Održana radionica prva je od ukupno tri radionice koje će PORA Razvojna agencija održati u okviru provedbe projekta EU Compass, a na teme prezentacije otvorenih natječaja za potencijalne prijavitelje iz Hrvatske.

Drugi po redu informativni dan i radionica u okviru navedenog projekta namijenjena je malim i srednjim poduzetnicima s područja Koprivničko-križevačke županije i održat će se u srijedu, 08. veljače 2012. godine s početkom u 10,30 sati u prostorima Koprivničko-križevačke županije, A. Nemčića 5, soba 28/I.

Na informativnom danu i radionici PORA Razvojna agencija detaljno će prezentirati objavljen natječaj „Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva” namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, na kojem će svi potencijalni prijavitelji-mali i srednji poduzetnici moći dobiti sve detaljne informacije vezane uz sam natječaj, kriterije i mogućnosti prijave, dok će se posebna pozornost obratiti na pripremu Projektnog sažetka (Concept Nota), budući da je rok za prijavu na natječaj 20. veljače 2012. godine.

Cilj projekta EU Compass je informirati potencijalne prijavitelje u pograničnom području o otvorenim natječajima, mogućnostima pripreme i provedbe projekata sufinanciranih EU sredstvima. Glavni korisnik projekta je Zaklada županije Zala za promociju poduzetništva, a projektni partneri su Poduzetnički centar Županije Somogy, Gospodarska i industrijska komora županije Zala, HGK Županijska komora Varaždin, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i PORA Razvojna agencija. Ukupna vrijednost projekta je 200.487,93 EUR.

 

EuCompassR1 1EuCompassR1 2EuCompassR1 3EuCompassR1 4EuCompassR1 5

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci