07 velj 2012

ODRŽAN ZAJEDNIČKI NASTUP PODUZETNIKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NA 8. MEĐUNARODNOM SAJMU PČELARSTVA U GUDOVCU

U organizaciji Bjelovarskog sajma d.o.o., Hrvatskog pčelarskog saveza i Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i uz supokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva 4. i 5. veljače 2012. godine, na sajamskim prostorima Bjelovarskog sajma d.o.o. u Gudovcu pokraj Bjelovara održan je 8. po redu Međunarodni pčelarski sajam.

Sajam je okupio je više od stotinu izlagača na ukupno 4.500 četvornih metara izložbenog prostora, a svečano ga je otvorio Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Koprivničko-križevačke županije, na sajmu su nastupila četiri izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije: OPG PRILIKA iz Đurđevca, ZDENKINI MEDENJACI, vl. Berislav Vrban iz Koprivnice, OPG ANDREJA GROŠEK iz Glogovca i KUKI-PAL, vl. Vjekoslav Kukec iz Koprivnice.

Osim izložbenog i prodajnog dijela sajma, sajam se sastojao i od edukativnog dijela, u okviru kojeg je održano 9 stručnih predavanja koja su održali istaknuti pčelarski stručnjaci iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Uz navedene tri sajamske cjeline, ove godine organizatori su osigurali i poseban izložbeni prostor za pčelare – inovatore.

Organiziran je i gastro-kutak s jelima pripravljenima od meda gdje su kulinarski eksperti demonstrirali izradu medenjaka prema tradicionalnoj recepturi.

 

pcel2012 1pcel2012 2pcel2012 3pcel2012 4

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci