08 velj 2012

OBAVIJEST O OSPOSOBLJAVANJU POD NAZIVOM „MLADE RAZMIJENI, ZNANJE PRIMIJENI!“ U OKVIRU PROGRAMA MLADI NA DJELU

Agencija za mobilnost i programe EU organizira nacionalno osposobljavanje pod nazivom “Mlade razmijeni, znanje primijeni!” u okviru programa Mladi na djelu, koje traje od 20. do 23. veljače 2012. godine u Ogulinu (hotel Frankopan).

Osposobljavanje će ukratko predstaviti svrhu i ciljeve programa Mladi na djelu, a specifičnije će se usmjeriti na posebnosti, ciljeve te kvalitetnu organizaciju i provedbu projekata Razmjene mladih u okviru podakcija 1.1 i 3.1. navedenog programa.

Ciljevi osposobljavanja:

• upoznati sudionike sa stalnim i godišnjim prioritetima programa Mladi na djelu i načinima na koji razmjene mladih mogu doprinijeti ostvarenje prioriteta,

• razmijeniti dosadašnja iskustva i primjere uspješno organiziranih razmjena mladih

• uvježbati izradu programa razmjene mladih,

• upoznati sudionike sa koracima projektnog menadžmenta razmjene mladih,

• osvijestiti važnost aktivnog sudjelovanja sudionika razmjena mladih,

• osvijestiti važnost i tehnike pružanja potpore sudionicima razmjene mladih prilikom samoprocjene naučenoga u okviru 8 ključnih sposobnosti cjeloživotnog učenja,

• upoznati sudionike sa metodama neformalne edukacije koje se mogu koristiti tijekom razmjene mladih,

• upoznati sudionike s osnovama dobrog partnerstva potrebnog za uspješnu razmjenu mladih,

• upoznati sudionike sa ostalim važnim elementima razmjena mladih (širenje i iskorištavanje rezultata, vidljivost, zaštita i sigurnost…).

Osposobljavanje je namijenjeno sudionicima s malo ili bez iskustva na projektima podakcija 1.1. i 3.1. programa Mladi na djelu koje obuhvaćaju Razmjene mladih kao oblik neformalnog obrazovanja. Agencija za mobilnost i programe EU pokriva troškove sudjelovanja na ovom osposobljavanju (smještaj, hrana, treneri), dok se od sudionika očekuje da djelomično sudjeluju u pokrivanju putnih troškova.

Prijave su otvorene zaključno do 15. veljače 2012. godine ispunjavanjem prijavnog obrasca na stranici Agenciji za mobilnost i programe EU http://www.mobilnost.hr/nio.php?o=212, gdje je također dostupno više informacija o programu.

Za više informacija obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radić 2/1, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 621-978, te na e-mail [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci