12 sij 2012

EU COMPASS

eucompass

Projekt EU COMPASS odobren je za sufinanciranje u okviru drugog natječaja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013., kao jedan od tri projekta u kojima sudjeluje PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Cilj projekta EU COMPASS bila je promocija pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji kroz jačanje poslovnih veza i tržišta temeljenog na znanju, te kroz prijenos znanja i iskustva mađarskih partnera u korištenju EU fondova.

Glavni korisnik bila je Zaklada županije Zala za promociju poduzetništva.

Projektni partneri bili su: Poduzetnički centar Županije Somogy, Gospodarska i industrijska komora županije Zala, HGK Županijska komora Varaždin, VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Projektne aktivnosti obuhvaćale su održavanje 2 dvodnevna treninga za hrvatske projektne partnere koji temeljem novih znanja i prenesenih iskustava od strane mađarskih projektnih partnera kao EU informatori u svojim županijama mogu pružiti sve relevantne informacije vezane uz EU natječaje i programe. Također su svi projektni partneri organizirali forume, workshopove i radionice za pripremu projekata za potencijalne korisnike EU sredstava, te su uspostavljene i ukupno 3 info točke u Koprivničko-križevačkoj, Varaždinskoj i Virovitičko-podravskoj županiji na kojima svi zainteresirani mogu dobiti pravovremene informacije o EU, te o mogućnostima korištenja EU fondova za javni, civilni i privatni sektor.

Vrijednost projekta je 200.487,93 EUR, a trajanje projekta bilo je 12 mjeseci, dok je proračun PORE iznosio 20.852,00 EUR.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci