28 stu 2011

U OKVIRU PROJEKTA EU COMPASS ODRŽAN PRVI DVODNEVNI TRENING ZA EU INFORMATORE

U okviru provedbe projekta EU Compass, a u organizaciji Glavnog korisnika Zaklade za promociju poduzetništva županije Zala, u četvrtak i petak, 24. i 25. studenoga 2011. godine u mjestu Vonyarcvashegy u Mađarskoj održan je dvodnevni trening za EU informatore.

Održan trening za EU informatoreEdukacija je obuhvaćala teme iz područja organizacijske strukture EU, načina donošenja odluka, pregleda EU fondova kao i ostale teme značajne za ulazak RH u EU. Cilj edukacije bio je prijenos znanja i iskustva mađarskih partnera na području pripreme i provedbe projekata u okviru strukturnih fondova, kao i prezentacija nekoliko već provedenih projekata iz strukturnih fondova.

Dvodnevnoj edukaciji prisustvovali su predstavnici svih projektnih partnera: HGK Županijske komore Varaždin, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, VIDRE Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, te mađarskih partnera Poduzetničkog centra županije Somogy i Trgovačke i industrijske komore županije Zala.

Jedan od ciljeva projekta EU Compass je pružiti nova znanja i iskustva hrvatskim projektnim partnerima kako bi kao EU informatori odnosno EU info točke u potpunosti mogli javnom, civilnom i privatnom sektoru pružati sve informacije neophodne za njihovu pripremu za ulazak u EU i korištenje EU fondova.

Slijedeća dvodnevna edukacija održat će se od 01. do 02. prosinca 2011. godine, a na njoj će hrvatski partneri dobiti nova znanja i informacije vezane uz ulazak RH u EU, kao i svim promjenama koje donosi članstvo u Europskoj uniji.

Ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja treningu je prisustvovala Tamara Kopričanec, projekt menadžer za projektne prijedloge EU i nacionalnih fondova.

Projekt EU Compass jedan je od tri projekta koje PORA Razvojna agencija provodi u okviru drugog Javnog poziva IPA Programa prekogranilčne suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Vrijednost projekta je 200.487,93 EUR, a predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci