27 stu 2011

ODRŽAN SASTANAK O ZAJEDNIČKOJ PRIPREMI PROJEKATA U OKVIRU OBJAVLJENOG 3. JAVNOG POZIVA IPA CBC HU-HR PROGRAMA NA TEMU RAZVOJA BICIKLISTIČKIH STAZA

U četvrtak, 24. studenoga 2011. godine u prostorima Uprave Nacionanog parka Dunav-Drava u Dravaszentesu u Mađarskoj održan je sastanak o zajedničkoj pripremi projekata iz područja razvoja bickilističkih staza u pograničnom području.

Sastanak je održan u organizaciji Agencije za razvoj Južnog Zadunavlja iz Pečuha, a u okviru međunarodnog projekta ICER koji Agencija provodi u suradnji s još 6 partnera iz cijele Europe.

Sastanku su prisustvovali predstavnici županija, turističkih zajednica, udruga i razvojnih agencija iz županija Somogy i Baranya iz Mađarske, te iz Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije iz Hrvatske. Iz Koprivničko-križevačke županije sastanku su prisustvovali pročelnik za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić, direktor Ureda Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Koprivničko-križevačke županije Željka Kolar, načelnik Općine Ferdinanodovac Branko Kolar, pročelnik Upravnog odjela za pripremu projekata i razvoj Grada Đurđevca Martin Mahović, viša stručna suradnica za europske integracije Grada Koprivnice Iva Svirčić, predstavnik Razvojne agencije Sjever-DAN iz Koprivnice Ivan Jelić, direktorica Ureda Turističke zajednice Grada Križevaca Olinka Gjigaš, direktor Ureda Turističke zajednice Općine Kalnik Krunoslav Đurec, te voditeljica razvojnih projekata u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja Senada Ranilović.

 

Održan sastanak na temu razvoja biciklističkih staza

Sastanak je imao za cilj okupiti na jednom mjestu sve relevantne dionike s područja razvoja turizma, a posebice vezanog uz razvoj biciklističkih staza kako bi se u okviru objavljenog 3. natječaja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. što kvalitetnije razradile i pripremile zajedničke projektne ideje.

Direktor Ureda Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc održao je prezentaciju na temu sadašnjeg stanja na području biciklističkih staza i popratne turističke infrastrukture u Koprivničko-križevačkoj županiji, dok je pročelnik za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić prezentirao planove za budući razvoj biciklističkih staza u Županiji. U raspravu su se također aktivno uključili i ostali sudionici iz Koprivničko-križevačke županije koji

ODRŽAN SASTANAK O ZAJEDNIČKOJ PRIPREMI PROJEKATA U OKVIRU OBJAVLJENOG 3. JAVNOG POZIVA IPA CBC HU-HR PROGRAMA NA TEMU RAZVOJA BICIKLISTIČKIH STAZA

 

su iznijeli projektne prijedloge i ideje vezane uz razvoj bicklističkih staza uz rijeku Dravu i šire, te povezivanje istih s Virovitičko-podravskom županijom kao i s partnerima iz Mađarske.

 

Nakon održanih prezentacija predstavnika svih uključenih županija s obje strane granice, postignut je dogovor oko pripreme zajedničkih projekata za priavu na navedeni objavljeni natječaj, dok je također dogovoreno da će se održati još nekoliko sastanaka s obje strane granice vezanih uz daljnju pripremu zajendičkih projekata iz područja turizma u pograničnom području.

 

 

ODRŽAN SASTANAK O ZAJEDNIČKOJ PRIPREMI PROJEKATA U OKVIRU OBJAVLJENOG 3. JAVNOG POZIVA IPA CBC HU-HR PROGRAMA NA TEMU RAZVOJA BICIKLISTIČKIH STAZA

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci