31 kol 2010

ZAJEDNIČKI NASTUP VOĆARA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NA 5. MEĐUNARODNOM VOĆARSKOM SAJMU U DONJEM KRALJEVCU

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove godine u okviru projekta promidžbe poduzetništva Koprivničko-križevačke županije, organizira zajednički nastup županijskih voćara na 5. po redu Međunarodnom voćarskom sajmu u  Donjem Kraljevcu koji će se održati od 03. do 05. rujna 2010. godine u prostorima Sportske dvorane u Donjem Kraljevcu.

Ovogodišnji peti po redu međunarodni voćarski sajam održava se u organizaciji Općine Donji Kraljevec, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, HGK Hrvatske gospodarske komore te Međimurske županije. Sajam započinje svečanim otvorenjem u petak, 03. rujna 2010. godine s početkom u 10,00 sati. Sajam će svečano otvoriti ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja gospodin Petar Čobanković.

U programu izlaganja Sajma i ove će godine biti voćne sadnice, svježe  i sušeno voće, voćne prerađevine, strojevi za preradu voća, specijalizirani strojevi za proizvodnju i zaštitu voća, sistemi za navodnjavanje, sistemi za obranu od tuče, sistemi za obranu od mraza, sistemi za skladištenje i čuvanje voća te zaštitna sredstva i specijalizirana gnojiva. 

Sajam je izložbenog i prodajnog karaktera, a za vrijeme održavanja sajma bit će organizirani i različiti popratni sadržaji – prezentacije, okrugli stolovi te dva stručna skupa pod nazivom: Suvremene tehnologije i tržište u voćarstvu i stručni skup Značajni tehnološki problemi u voćarstvu. 

Na zajedničkom unutarnjem izlagačkom prostoru  Koprivničko-križevačke županije ukupne površine 24 m² predstavit će se dvanaest izlagača – proizvođača voća i voćnih prerađevina, te popratnog materijala u voćarskoj proizvodnji s područja Koprivničko-križevačke županije.

1. OPG PANDUR, Kozarevac

2. BIO PARTNER d.o.o. Koprivnica

3. «TEPKA – Proizvodnja voćnih rakiija i likera», Vl. Đorđević Boris, Koprivnica

4. OPG  IVANČAN ZDRAVKO, Molve

5. OPG ILA MARIJANA, Prugovac

6. «JARA» – obrt za proizvodnju, trgovinu i preradu voća Vl. Miklošić Davor,

    Novigrad Podravski

7. OPG REGOVIĆ KATARINA Đurđevac

8. OPG PAVLOVIĆ Đurđevac

9. OPG HORVAT ŽELJKO Đurđevac

10. OPG ŠANTIĆ TOMISLAV, Orehovec

11. OPG SMILJANIĆ IVAN, Koprivnica

12. «KAMENGRAD» – obrt za poljoprivredu, trgovinu i usluge

     Vl. Čordaš Josip, Koprivnica

Pozivamo sve zainteresirane da posjete zajednički izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije na ovogodišnjem međunarodnom voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu, kao i popratne sadržaje na temu voćarstva koji se održavaju u okviru sajma.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci