29 kol 2010

OBAVIJEST O POČETKU PRIJAVA U UPISNIK TRGOVACA VOĆEM I POVRĆEM

 

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja započelo je 31. srpnja 2010. godine s prijavama u Upisnik trgovaca voćem i povrćem na propisanom obrascu. Ministarstvo uspostavlja Upisnik trgovaca voćem i povrćem prema Pravilniku o obveznom upisu trgovaca voćem i povrćem (trgovina na veliko i/ili malo, seosko gospodarstvo i OPG, NN 91/10).

Donošenjem Pravilnika reguliran je i nadzor Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja nad provedbom inspekcijskog pregleda trgovaca voćem i povrćem. Upis u Upisnik nije obvezan za pravne ili fizičke osobe čije su aktivnosti u sektoru voća i povrća ograničene na prijevoz robe.

Prijavom u Upisnik i rezultatima nalaza inspekcijskog pregleda (Pravilnika o tržišnim standardima za voće i povrće, NN 77/2010) određivat će se uvjeti za ovlašćivanje pojedinih trgovaca (Ovlašteni trgovac) za kontrolu usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima, koji će biti obvezni danom pristupanja RH u Europsku uniju.

Krajnji rok za prijavu u Upisnik je 31. prosinac 2010. godine. Za sve dodatne informacije o navedenoj obavijesti obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci