01 ruj 2010

ZAPOČELE PRIPREME ZA 12. PO REDU MANIFESTACIJU DANI VOĆA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE 2010. GODINE

 

U četvrtak, 02. rujna 2010. godine u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je 1.  sjednica Organizacijskog odbora Dana voća čime su započele pripreme za 12. po redu Dane voća Koprivničko-križevačke županije.

Ovogodišnji, 12. Dani voća Koprivničko-križevačke županije održat će se u petak 15. listopada i subotu 16. listopada 2010. godine, na već tradicionalnoj lokaciji – Trg Sv. Jurja u Đurđevcu.

Manifestacija Dani voća 2010. započinje stručnim predavanjima  koja će se održati u petak 15. listopada 2010. godine u popodnevnim satima, dok će se izložbeno-prodajni dio manifestacije održavati u subotu 16. listopada 2010. godine, u vremenu od 9,30 do 15,00 sati.

Za stručna predavanja pozvani su renomirani predavači, a odabrane su aktualne teme iz područja voćarstva.

Ovogodišnji sajam karakteriziraju dvije odrednice: “Edukacija potrošača o sortimentu domaćih proizvođača jabuka te edukacija proizvođača o integriranoj proizvodnji u cilju njihove kvalitetne pripreme za EU uvjete tržišnog poslovanja“.

Manifestacija se i ove godine održava u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, grada Đurđevca, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu – Područni odjel Koprivničko-križevačke županije, Udruge voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije, Nature Agro d.o.o. i. Turističke zajednice grada Đurđevca.

Uz već tradicionalne sadržaje izložbu i prodaju voća, voćnih prerađevina  i popratnog materijala u voćarstvu, manifestacija će biti popraćena dodatnim sadržajima – prikaz tradicionalnog načina pečenja pekmeza i rakije, prikaz tradicijskog načina proizvodnje soka, te bogatim kulturno-umjetničkim programom. Kao i svake godine održati će se i izbor najljepše uređenih štandova

Pozivamo sve zainteresirane proizvođače voća i voćnih prerađevina, kao i poduzetnike čija je djelatnost vezana uz voćarstvo, da se za prijave za nastup na Danima voća 2010., te  sve dodatne informacije obrate u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Koprivnica, Braće Radić 2/1, na broj tel: 048/621-978 ili na e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci